Климатици

Hitachi airHome 400 спечели престижната награда за дизайн Red Dot

Hitachi airHome 400 спечели престижната награда за дизайн Red Dot

Дизайнът и функционалността се обединяват в наградения airHome 400, новия жилищен климатик на Hitachi, който печели наградата Red Dot: Продуктов дизайн 2022. Тези отличия са германска международна награда за дизайн за дизайн и концепции на продукти, марки и комуникации. airHome 400 е сред печелившите продукти, известен със своя дизайн, който отговаря на естетическите и полезни нужди на климатизацията на широк кръг потребители и множество пазари.

Red Dot Design Award е престижна награда в индустрията за дизайн, която признава най-добрите марки и творчески творби всяка година и отличава победителите от техните конкуренти. Спечелената награда за продуктов дизайн airHome 400 е пример за най-високото качество в индустрията и поглед към естетиката на Johnson Controls-Hitachi Air Conditioning. Дизайнът на airHome отговаря на нуждите на потребителите със своите интуитивни функции, които автоматично настройват работата за енергийна ефективност, неговия изчистен дизайн, който безпроблемно се вписва във всяко жилищно пространство, и неговата лесна поддръжка.

Днес виждаме увеличаване на интелигентните системи, интегрирани в климатичните продукти, и airHome отговаря на тази тенденция с интелигентните функции, с които идва. Например, airCloud Home е специално приложение за смартфон, което помага на потребителите да се свързват с техния климатик Hitachi airHome дори когато са далеч от дома, като им дава възможност да зададат предпочитаната температура в стаята си до момента, в който се върнат. В съчетание с естетически интуитивен дизайн, airHome се стреми да бъде идеален за всеки потребител и жилищно пространство.

Hitachi airHome 400 спечели престижната награда за дизайн Red Dot

„Много сме развълнувани да получим наградата Red Dot за airHome 400 тази година. Този продукт представлява първият от многото дигитално свързани продукти в нашия жилищен бизнес, който свързва ценностите, ориентирани към потребителя, и визуалното преживяване на марката. Чрез хуманизираните технологии идеята е да се създаде дизайн, който не натрапва околната среда, но е интуитивен за използване и може да се поддържа без усилие. С обещанието за „Тих комфорт“, концепцията на airHome е климатик за хора, които могат да се фокусират върху живота в хармония. През следващите няколко години планираме да представим различни модели на серията airHome. Надяваме се, че ще очаквате с нетърпение да видите и дизайна на тези модели.”
– Лорънс Чу, глобален директор на дизайна

Разгледай моделите Hitachi airHome

Има и други продукти, носители на наградата Red Dot Design Award, в рамките на портфолиото на Hitachi, включително Advanced Color Wired Individual Controller и Silent-Iconic™ 4-way cassette design panel, последният който беше представен с Red Dot: Best of the Year [2021] награда в продуктовия дизайн.

Относно наградата за дизайн Red Dot:

С над 50-годишна история Red Dot Design Award е немска международна награда за дизайн за продукти, марки и комуникационни дизайни и концепции. Състезанието за всяка категория се провежда всяка година и всички продукти, дизайнерски концепции и комуникационни проекти се оценяват от журито на Red Dot, което е утвърдени професионалисти, дизайнери и преподаватели в своите индустрии.