Климатици

Хиперинверторни климатици Gree

Хиперинверторни климатици Gree

Съществуват много производители на висококачествени хиперинверторни климатици и повечето са имена, които всички са чували – Mitsubishi Electric, Fujitsu General, LG, Hitachi, Bosch и други. 

Може би сте влизали в много помещения, които разполагат с климатик, но заглеждали ли сте се каква е марката му? Ако се загледате, в повечето случаи ще забележите, че е Gree. Днес ще поговорим за това какво различава хиперинверторни климатици Gree от другите марки.

Характеристика на марката

Компанията Gree е производител на редица климатични системи за централна и битова климатизация, индустриални продукти и домашни електроуреди, като хладилници, вентилатори, отоплителни тела и готварски уреди. 

Марката Gree снабдява хора от целия свят само с качествени продукти и най-новите технологии.

С какво са по-различни от останалите ?

Хиперинверторните климатици на производителя Gree се продават в над 100 страни по целия свят. Gree имат над 300 милиона потребители, което ги направи първи в класацията по производство и продажби 9 последователни пъти от 2005-2014 година.

Климатиците Gree са класифицирани в 20 категории, а а марката е произвела над 7 000 различни модела. Този огромен набор от възможности може да задоволи всяка нужда, независимо в коя държава сте, какъв е климата там или какъв е бюджетът ви за покупка на хиперинверторен климатик.

В допълнение към това марката :

 • Занимават се с изследователска и развойна дейност, като разполагат с много лаборатории имат хиляди технологични патенти.
 • Още – производство, маркетинг и обслужване
 • Оформят развитието на индустрията

Технологии

Хиперинверторни климатици Gree залагат подбрана селекция от доказано най-добрите технологии за работа. Освен с производство и маркетинг, те се занимават и с изследователска и развойна дейност, като към момента имат хиляди технологични патенти. Ето и някои от съвременните технологии, които имплементират за хиперинверторните си климатици.

Режим Турбо

На устройството за дистанционно управление ще забележите бутон Турбо. Когато го използвате, той ще задейства висока скорост на работа на компресора и максимален въздушен поток. В следствие ще се насладите на невероятно бързо достигане на зададените от вас градуси.

Ниско ниво на шум

Gree използват специална технология, която постигат изключително ниско ниво на шум, дори по-тихо от това на една библиотека. Техните модели хиперинверторни климатици са безшумни, ненатрапчиви и ще ви осигурят спокойна обстановка.

Поток на въздуха в 4 посоки

Във вътрешното тяло на климатици Gree е заложена технология, която позволява да се регулират жалузите (решетките) и вертикално и хоризонтално. Това от своя страна може да насочи въздуха към всяко едно място в помещението за максимален комфорт.

Интелигентно размразяване

Различното тук от климатици на други марки и с други технологии, е системата против замръзване. Хиперинверторни климатици Gree използват интелигентна система за размразяване, която се задейства само тогава, когато има нужда, вместо за 10 минути на всеки час. По този начин подобрява дори повече неговата енергийна ефективност.

Функция I-FEEL

Друга много полезна функция е технологията на I-FEEL. Когато е налична, климатикът усеща температурата на дистанционното устройство, вместо на вътрешното тяло, и се регулира спрямо него. 

Иновации

Марката Gree е сред лидерите в иновациите при климатиците в световен мащаб. Заедно с други производители, те са начело на развитието на индустрията. 

Gree са допринесли за еволюцията на технологията със своите впечатляващи технологични патенти, които са над 9 000 на брой. 

Някои от тях са:

 • Центробежни инверторни чилъри (с магнитно окачване, с фотоволтаично захранване, със синхронен двигател с постоянен магнит)
 • Двустъпални инверторни компресори и компресори с работна честота от 1 Hz
 • Климатични системи, които използват хладилен агент R290 за охлаждане.

Серии и модели

Gree предлагат над 7 000 вида климатици, но ние от Термос сме селектирали най-добрите и качествени хиперинверторни системи. 

Soyal

Серията Soyal на Gree се отличава с елегантния си аеродинамичен дизайн, който не може да остане незабелязан. 

Други отличителни характеристики са:

 • Хладилен агент R32
 • G10 инвертор
 • Висок енергиен клас отопление и енергиен клас охлаждане
 • Уголемена турбина на вентилатора, която намалява нивото на шум
 • WiFi управление

Моделите от тази серия използват интелигентни сензори за движение, които следят движението на човека в помещението. Може да се настроят по такъв начин, че въздушния поток винаги да ви следи, или точно обратното – да ви избягва.

Хиперинверторен климатик Gree GWH 18 AKC-K6DNA1A

Моделът GWH 18 AKC-K6DNA1A разполага с мощност 18 000 BTU, която е подходяща за помещения с размер от 30 до 35 кв.м. 

Отличава се с енергиен клас охлаждане А+ и сезонна ефективност (SEER) 7. Подходящи са за охлаждане на помещения до 130 куб.м. Има енергиен клас отопление А++ и сезонна ефективност (SCOP) 4.30, което го прави идеален за отопление на пространства до 100 куб.м.

Хиперинверторен климатик Gree GWH 12 AKC-K6DNA1A

Този модел има мощност от 12 000 BTU, идеална за помещения с размер от 20 до 25 кв.м. 

Има висок клас охлаждане А+++ и SEER 9 (сезонна ефективност в режим на охлаждане). Подходящи за обем до 110 куб.м. Енергиен клас отопление А+++ и SCOP 5.10, подходящи за отопляване на помещения до 80 куб.м.

Хиперинверторен климатик Gree GWH 09 AKC-K6DNA1A

Моделът GWH 09 AKC е с мощност 9 000 BTU, подходяща за по-малки помещения с размер от 15 до 20 кв.м. Разчитат на хладилен агент R32, както и другите модели от серията.

Разполага с висок клас енергийно охлаждане и отопление А+++, SEER 9.40 и SCOP 5.10. Препоръчителният обем за охлаждане е 80 куб.м., а за охлаждане – 60 куб.м. 

U-Crown

Серията U-Crown и нейната технология позволява на климатиците да работят в екстремни условия, дори в температури до -30℃. Нивото на шум при тях е изключително ниско и няма да забележите, че са в стаята.

Някои отличителни характеристики на серията U-Crown са:

 • 2-стъпален компресор
 • Функция I-FEEL
 • Филтри за пречистване на въздуха
 • Йонизатор
 • Хладилен агент R32.

Хиперинверторен климатик Gree GWH 18 UC

Моделът Gree Soyal GWH 18 UC разполага с мощност 18 000 BTU мощност, отлични за помещения от 30 до 35 кв.м. Препоръчителният обем на охлаждане е 170 куб.м., енергиен клас А++ и SEER 6.10. Има енергиен клас отопление А+, SCOP 4.00, за до 100 куб.м.

Хиперинверторен климатик Gree GWH 12 UB

Този модел има 12 000 BTU за помещения от 20 до 25 кв.м. Енергийните класове на охлаждане и отопление са А++, SEER 7.00 и SCOP 4.60. Препоръчват се за охлаждане на до 120 куб.м. и за отопление до 70 куб.м.

Други известни серии на марката Gree са:

 • AMBER
 • FAIRY
 • GEH
 • PULAR
 • T-Fresh
 • BORA
 • G-Tech
 • I-Shine.

Топ модели на 2021

Известната марка Gree представи на света най-новото си произведение в климатичната технология – серията Soyal. Тя излезе на пазара през 2021 година, като впечатли всички с аеродинамичния си дизайн и инфрачервените сензори за движение.

Модели от серията са GWH 18 AKC-K6DNA1A, GWH 12 AKC-K6DNA1A и GWH 09 AKC-K6DNA1A.

Предстоящи модели за 2022

За съжаление, към момента няма достатъчно официална информация, предоставена от компанията за последващото им планирано производство.

Това, което знаем, е че Gree е водещ лидер в индустрията, както и в новите технологии. Компанията ще продължава да изумява потребителите си с нови функции и още по-енергоспестяващи дизайни.
Една от главните им цели е да постигнат по-добър баланс между технология и околна среда. Това със сигурност ще бъде една от главните им задачи при следващи модели и серии.

Кой да изберем и защо?

Всеки модел климатик, включително тези на Gree, има различен енергиен клас за отопление и охлаждане, сезонна ефективност, допълнителни функции и препоръчителна площ, на която може да оперира максимално добре.

За да изберете правилен климатик, преценете каква мощност ви е необходима, температурните условия в района ви и вашата индивидуална необходимост. От Термос разработихме специална статия, която да ви помогне при избора на хиперинверторен климатик.