Меню
Меню

Daikin е №1 в света.

Изберете от нашата широка продуктова гама.


Мултисплит система Daikin

Мултисплит системите са популярно ОВК решение за множество домове и офиси, които имат ограничено външно пространство и нужди за климатизация на повече от едно помещение.

Външните и вътрешни тела от Daikin продължават да бъдат едни от най-добрите предложения на пазара и до днес. Те могат да бъдат именно решението, което търсите и вие.

Мултисплит системи Daikin

Източник на изображението: Pexels.com

Характеристики на мултисплит системи Daikin

Мултисплит системите Daikin са изключително адаптивно и гъвкаво решение за климатизация на жилищни, офис или индустриални сгради. 

Те позволяват да свържете едно външно тяло с до максимум 5 вътрешни тела, което ги прави подходящи за хора, които имат нужда от температурен контрол на повече от едно помещение или много големи пространства.

Също така са подходящи за сгради с ограничено външно пространство, защото изискват монтаж само на едно единствено външно тяло вместо на 5 отделни. Често се срещат и в случаи, когато е необходимо да се запази архитектурната стойност и цялост на сградата, без да се видоизменя външността ѝ.

Характерна за тези продукти на Daikin е впечатляващата енергийна ефективност, която предлагат. Тя е най-добрата в класа си и достига до А+++ при охлаждане и до А++ при отопление.

Мулти+

Мулти+ е още едно страхотно предложение на технологичния гигант в ОВК решенията Daikin. Представлява една обща система за битова гореща вода и климатизация (охлаждане и отопление), като работи на принципа на мултисплит системите.

Системата Multi+ предлага цялостно и гъвкаво решение за дома, като предоставя комбинация от високи нива на комфорт и енергийна ефективност. С нея може да свържете външното тяло с до 3 вътрешни тела и един водосъдържател със съвместимост 90 или 120 литра.

Мултисплит системи Daikin

Какви технологии използват?

Daikin използва най-съвременните технологии и следва екологично чисти практики, докато едновременно с това допринася за максимален комфорт на хората в помещението.

За мултисплит системите си, те използват инверторна технология със суинг компресор, които заедно се грижат за минималния разход на енергия и поддържане на оптимална температура. Също така използват небезизвестния хладилен агент R-32, който е най-добрият разработен до момента.

Но това не е всичко. Японският производител на климатици се грижи да персонализира и автоматизира вашето изживяване с тяхната интелигентна климатизация.

Мултисплит системите на Daikin ви предлат различни възможности за управление, включително чрез вашия смартфон. Може да изберете между приложението на Daikin - Onecta, или да работите директно чрез Alexa или Google Home. Освен това имате възможност да използвате и инфрачервено дистанционно управление.

Мултисплит системи Daikin

Какви са техните предимства?

Както всички останали климатици Daikin, мултисплит системите им също идват със своите специфични предимства. 

Най-големият плюс е, че едно външно тяло може да осигури достигане на желаната температура в до 5 помещения, в зависимост от това за колко броя вътрешни тела е разработено. 

Освен това едно външно тяло на мултисплит система е компактно и работи изключително тихо. Това го прави предпочитано решение за домове и помещения в сгради, които разполагат с ограничено външно пространство или малки тераси.

Това само по себе си е съпроводено с други предимства, между които по-ниски разходи и бързо време за монтаж. Монтажът на едно външно тяло ще отнеме много по-малко време, ресурси и работа, отколкото ако  се монтират 5 моносплит системи.

Друго огромно предимство е, че имате пълен контрол над всяко едно отделно вътрешно тяло. Това означава, че ще постигнете желаната температура и може да зададете специфични настройки над всеки един уред във всяка стая.

Също така имате вариант първоначално да монтирате само едно вътрешно тяло, а впоследствие да закупите и  монтирате останалите. Няма ограничение и във вида тяло - може да използвате различни модели за отделните стаи, включително подови климатици Daikin, модели за скрит таванен монтаж и стенни.

Всичко това прави мултисплит системите Daikin подходящи за всеки тип помещения, независимо от свободното място за монтаж, спецификите на пространството или личните ви предпочитания.

Мултисплит системи Daikin

Критерии за избор

Както при всяка друга инвестиция, и при решенията за климатизация от Daikin тип мултисплит система е необходимо да помислите кой вариант отговаря точно на вашите индивидуални нужди.

Добрата новина е, че този вид климатици са изключителна гъвкава опция, от която е почти невъзможно да не извлечете максимална полза.

Въпреки това, разглеждайки предложенията на Termos.bg за климатици Daikin, обърнете внимание на всеки модел външно тяло и до колко броя вътрешни тела може да обслужи. Някои са предназначени за 2 или 3, а други за до 5. 

Ако пък вече сте харесали точно определено вътрешно тяло, проверете дали то е съвместимо с мултисплит система. Така ще си гарантирате успешна инвестиция, която ще създаде по-комфортна среда за живот за години напред.

Сравнение на продукти

Онлайн магазинът използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки