Меню
Меню

Галерия изпълнени монтажи - термопомпи

Термопомпа Daikin Altherma в комбинация с подово отопление Rehau

Изключителен мезонет с усещане за луксозна къща. Апартаментът е изпълнен в модерен стил със съвpeмeннa apxитeĸтypa.

Голямата всекидневна над 130 кв.м и обширната зона за релакс, изискваше постигането на абсолютен комфорт. Използвахме най-висок клас материали с фокус върху ниските нива на шум и високата ефективност:

  • Термопомпена система Daikin Altherma (Белгия)
  • Подово отопление, автоматика и управление Rehau (Германия)
  • Вентилаторни конвектори Innova

За подово отопление използвахме системата Rahau Rautherm S. Тръбата Rehau е най-висок клас пероксидно омрежен полиетилен (PE-Xa) с 50 години живот на тръбата и срок на гаранця 10 годините. Тръбата Rehau Rautherm S е с диаметър Ф17, което дава 5% по-голям дебит на топлоносителя и по-голяма мощност на подовото отопление.  Отопленителната мощност беше изключително важна за нас, тъй като клиента изискваше използването на настилка от трислоен паркет. Повече за видовете настилки вижте тук.

Опитът ни показва, че в процеса на строително-монтажните дейности, на един или друг етап от строителството, се случва тръбата да бъде наранена, пробита или деформирана от колеги "майстори". Rehau е единственият производител, който дава 100% гаранция на връзката на тръбата. Тоест ако се случи тръбата да бъде пробита, ние сме спокойни, че разполагаме с връзка, която няма да протече в замазката.

Термопомпа Daikin Altherma
Комбинацията от подово отопление и термопомпа въздух-вода, гарантират икономично, екологично и комфортно отопление с високо ниво на автоматизация. Изработихме проект и на база калкулация на топлинните загуби, изчислихме необходимата мощност на термопомпата - в този случай 16 kW за жилищна плож 330 кв.м.

За да осигурим невидим комфорт във всекидневната, използвахме вентилаторен конвектор за вграждане (голямата метална инсталация в гардероба), който осигурява необходимата мощност за охлаждане на цялата всекидневна и трапезария.

 


Апартамент в София

Този апартамент е разгърнат на два етажа на внушителната площ от 400 кв.м. Задачата ни беше да осигурим отопление и охлаждане без шум и движение на въздух. Изработихме проект, в който заложихме подово отопление за комфортно, икономично и безшумно отопление Rehau, а охлаждането подсигурихме със стенно охлаждане Rehau. 

Стенното охлаждане/отопление дава допълнителен комфорт през студените месеци, като затопля стените и допълнително повишава температурата и комфорта в помещението. В нашият случай, избрахме този вариант с цел да осигурим охлаждане през летните месеци, без да създаваме шум или движение на въздух.

За отоплението, охлаждането и топлата вода за битови нужди, се доверихме на една от най-добрите термопомпи на пазара - Hitachi Yutaki S - в нашия случай с мощност 20 kW. Отново използвахме материали от най-висок клас, този път изцяло елиминирахме шума:


Γεια σας Ελλάδα (Здравей Гърция)

Море, сиртаки, приятели. В тази уникална морска вила, акцент беше охлаждането и осигуряването на мнооооого топла вода. И този път не изневерихме на стила си и използвахме само най-добрите технологии:

 

Както знаем, всяка вила, се използва сезонно или предимно през уикенда. Представете си след дълъг път да пристигнете у дома и да бъде жега през лятото или да няма топла вода в бойлера. Това няма как да се случи в 21 век, когато разполагаме с най-модерните технологии за управление през телефона. Оборудвахме термопомпената система и конвекторите с WiFi управление и бам-бам-бам, проблема е решен.

Сравнение на продукти

Онлайн магазинът използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки