Меню
Меню

Daikin е №1 в света.

Изберете от нашата широка продуктова гама.


Хиперинверторен климатик Daikin

Хиперинверторните климатици са хит на пазара за климатизация и то неслучайно. Те представляват най-висок клас климатични уреди, които се отличават с множество предимства и иновативни технологии.

Японският лидер в ОВК решенията Daikin също предлага серии хиперинверторни климатици, които ще ви се отблагодарят с дълъг експлоатационен живот и ненадминат комфорт за дома, офиса и всеки друг тип помещение, за което ви е необходимо качествено отопление или охлаждане.

Хиперинверторни климатици Daikin

Характеристики на хиперинверторни климатици Daikin

Моделите хиперинверторни климатици на Daikin със сигурност се отличават от конкурентите си с ненадминатата си ефективност, минималния разход на електроенергия и незабележимите нива на шум. Те са стилно решение, предпочитано от милиони по цял свят.

Висок енергиен клас

Можете да ги разпознаете по високия енергиен клас, който е от А++ и А+++ както в режим на охлаждане, така и в режим на отопление. Това ги прави изключително икономичен вариант за климатизация на жилища и сгради, а също така има и минимален ефект върху околната среда.

Работа при екстремни условия

Хиперинверторните климатици на Daikin работят безупречно при екстремни температурни условия от -20⁰C. Външните тела на тестваните модели издържат на тази температура, като осигуряват качествено вътрешно отопление без замръзване.

Висок коефициент на преобразуване (COP)

COP е съкращение, което се използва, за да се определи коефициента на преобразуване на отдадената енергия спрямо консумираното електричество конкретно в режим на отопление. Хиперинверторните климатици Daikin обикновено се характеризират с COP по-висок от 5.

Първоначална цена

Друго характерно за един хиперинверторен климатик Daikin е неговата цена. Въпреки че може да изглежда прекалено висока в началото, разглеждайки моделите и техните функции, ще разберете защо е такава. Качеството, което японският производител предоставя, и технологиите, които използва, са водещи индустрията за климатична техника.

Хиперинверторни климатици Daikin

Какви технологии се използват при производството им?

Daikin използват най-новите и ефективни технологии за производството на хиперинверторни климатици, за да осигурят максимален комфорт, мощност и икономичност на работа

Инверторна технология

Инверторната технология вече е незаменима част от модерните климатици. Чрез нея честотата на напрежението се трансформира и регулира скоростта и мощността на мотора/компресора. 

Казано с други думи, тази технология позволява на хиперинверторния климатик да поддържа постоянна температура без изменения, като изразходва минимална енергия, за да го постигне. Така той консумира с до 35% по-малко електроенергия от стандартния климатик, което води и до значително по-ниски месечни разходи.

Разнообразие от функционалности и режими

Заложените функции и режими зависят от модела, на който се спрете. Затова преценете внимателно от какво точно имате нужда, как е разпределено пространството ви и къде ще бъде разположен климатикът, за да изберете най-персонализираното решение.

Ето и някои от възможните функции:

 • Отопление при ниски температури
 • Интелигентен сензор за присъствие на хора в помещението
 • Пречистване и обезмирисяване на въздуха
 • 3-измерен въздушен поток
 • Flash Streamer
 • Филтриране на алергени, акари и други микроорганизми
 • Контрол над влажността
 • Интелигентно око за 3 области
 • Коанда ефект
 • Автоматично почистване на филтъра
 • 5 технологии за третиране на въздуха

Какви са техните предимства?

Хиперинверторните климатици Daikin комбинират всички най-добри функции и качества на инверторните климатици. 

Ето и само някои от тях: 

 • Най-висок енергиен клас, мощност, SEER и SCOP
 • Допълнителни функции за комфорт
 • Щадящ околната среда и ефективен хладилен агент R-32
 • Стилен и модерен дизайн
 • Издръжливост при екстремни температурни условия

Приложението на този вид климатици не се ограничава до един тип помещение или сграда. Те могат да бъдат точно толкова полезни за големи производствени сгради, колкото и за битови нужди в малки жилищни апартаменти. Предпочитани са за редица бизнес и търговски центрове, включително хотели, молове, административни сгради и др.

Друго огромно предимство, което предлагат и заради което са предпочитани от милиони, е тяхното ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло. Това ги прави подходящ избор за домашни условия и спа центрове, но и за офис среди, където е необходима по-добра концентрация и фокус.

Моделите климатици Daikin са способни да достигнат зададената температура бързо и ефективно, тъй като имат голяма отдавана мощност охлаждане (kw) и мощност отопление (kw), а консумират по-малко енергия. Тяхната сезонна ефективност (SEER и SCOP) също е с много висок коефициент.

Накрая, но не на последно място, повечето модели са с вградени Daikin въздухопречистватели и специално разработени филтри, които целят да осигурят една по-здравословна и чиста среда за хората. Може да се насладите на безпроблемно Wi-Fi управление и множество функции за персонализация на изживяването.

Хиперинверторни климатици Daikin

Критерии за избор на хиперинверторен климатик Daikin

Когато избирате хиперинверторен климатик от марката производител Daikin, е необходимо да съобразите няколко неща, за да останете максимално удовлетворени от покупката си.

Първото нещо е по-високата първоначална инвестиция. Въпреки че използват последни технологии и са много ефективни, всеки модел разполага с максимален капацитет, който може да осигури качествено отопление или охлаждане за пространства с определен обем.

Именно поради тази причина е много важно да съобразите големината на помещението, в което желаете да регулирате температурата и дали избраният от вас модел е подходящ за тази големина.

Също така е редно да помислите и за монтажа на климатика - как и от кого ще бъде извършен? От Termos.bg предлагаме безплатен монтаж за някои модели, а за други може да доплатите минимална цена като допълнителна услуга. В сайта ни може да откриете повече информация за всеки отделен модел.

Сравнение на продукти

Онлайн магазинът използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки