fbpx

0700 70 008 Консултация по телефон

Климатици Daikin
Daikin е №1 в света.


Термопомпи Daikin

Изберете от нашата широка  гама продукти за отопление от Daikin. 

Продукти Daikin
Климатици
Продукти Daikin
Въздухопречистватели
Продукти Daikin
Термопомпи
Продукти Daikin
Мулти сплит
Сплит система въздух-вода с бойлер
Сплит система въздух-вода с бойлер
Daikin Altherma
Daikin Altherma
Хибринда система термопомпа + газов котел
Хибринда система термопомпа + газов котел
Газов кондензен котел Daikin Altherma Gas
Газов кондензен котел Daikin Altherma Gas

Термопомпи Daikin Altherma

Daikin Altherma са  термопомпи въздух-вода, идеалното решение за енергийно ефективно отопление, охлаждане и топла вода. Термопомпите са много подходящи за нови сгради, нискоенергийни къщи или обновяване на отоплителната система.

Функции на термопомпите Daikin Altherma

Термопомени най-често са съствани от 2 части – вътрешен и външен модул. Във външното тяло са основните компоненти по хладилния кръг, като компресор, топлообменник за хладилен агент, докато вътрешното тяло съдържа хидравличната част. На практика вътрешното тяло е почти безшумно, затова и термопомпите са подходящи за монтаж както в къщи така и в малки апартаменти.

Най-често моделите предлагат 3 основни функции:

  • Отопление
  • Охлаждане
  • Топла вода 

Термопомпите Daikin Altherma могат да се комбинират с топлинна соларна система. Слънчевата енергия поддържа термопомпата при отопление и подгряване на вода. Най-новите модели вече имат интегрирана соларна връзка.

Daikin Altherma се произвежда близо 10 години, като предлага разнообразие от модели и технологии:

  • Daikin Altherma 3R. Тези термопомпи са първите сплит термопомпи с новия по-екологичен хладилен агент R32. Този хладилен агент е добра алтернатива на конвенционалните хладилни агенти. Необходими са много по-малки количества R-32 за ефективна работа на термопомпата. С размер от 11-16 kW, тази термопомпа Daikin е идеална за по-големи нови сгради. Има само един вентилатор на за намален шум.
  • Daikin Altherma 3M. Това е моноблок термопомпа, която за първи път може да работи и с новия хладилен агент R-32. Мощната термопомпа въздух-вода в моноблок дизайн е идеална за нови сгради, търговски и промишлени приложения. Daikin 3M е съвместим със съществуващи конвектори и газови котли. Тъй като е интегриран само един вентилатор, се създава много елегантен дизайн.
  • Daikin Altherma R. Термопомпата въздух-вода от клас R е изградена в сплит дизайн и е подходяща за нови сгради, нискоенергийни къщи, както и за търговски и индустриални приложения. Термопомпата за ниски температури на системата се предлага с мощност от 11 – 16 kW.
  • Термопомпа въздух-вода Daikin 3 H HT. Това е оптималното решение за ремонт или смяна на котел. С температура на топлоносителя до 70°C при -15°C външна температура без електрическо резервно отопление или нагревател, тази термопомпа е сравнима с котел и може да се комбинира с подово отопление или радиатори.

Направете консултация за термопомпа Daikin Altherma

При поръчка на термопомпа от Termos, ние ще изработим безплатен проект на вашата отоплителна инсталация.

Количка
Вход в профил

Нямате профил?

0 Сравни
0 Любими
0 items Количка
Меню