Меню
Меню
Въздухопречистватели – с или без овлажняване?

07.09.2022 12:15:19

Въздухопречистватели – с или без овлажняване?

По-голяма част от времето си всеки от нас прекарва на закрито, а въздухът там е няколко пъти по-замърсен и от външния. В него се натрупват различни миризми и изпарения, но и вредни за човешкия организъм прахови частици, полени, вируси, алергени, бактерии и др.

За да бъде гарантиран чистият въздух както в жилището, така и в офиса, а и във всяко затворено пространство, днес особено търсени и полезни са въздухопречиствателите. Те са разнообразни по характеристики, функции, пречистващи филтри и дизайн. 

Много от тях, освен за пречистване на въздуха, се грижат и за овлажняването му. Така премахват сухотата и дразненето в гърлото и предотвратяват запушването на носа и появата на кашлица.

Има различни видове пречистватели според принципа си на действие. Електростатичните (озонатори), привличат към плочите си замърсяващите въздуха частици поради противоположните електрически заряди. От особено значение е обаче да не се превишат дозите на излъчения при работата озон.

Йонните пречистватели освобождават йони с отрицателен заряд, залепват ги за положително заредени замърсители, като ги карат да се закрепят за различни повърхности, откъдето после се почистват.

Има и ултравиолетови пречистватели, които разлагат микрочастиците, като ги окисляват чрез въздействието между фотокаталитичния филтър и ултравиолетовата лампа, но този тип не действат ефективно срещу прах и плесени.

При пречиствателите с въздушни шайби всмуканият въздух минава през резервоар, пълен с вода, и излиза овлажнен и без тежки частици.

Филтриращите пречистватели са най-разпространени. Преминавайки през няколко филтъра, в резултат въздухът е доста ефективно почистен.

Повечето предложения за въздухопречистватели, които може да срещнете, са комбинирани с йонизатор или UV лампа, имат и овлажняваща функция и др.

Какво представлява въздухопречиствателят с овлажняване?

Особено мощни и ефективни са въздухопречиствателите, оборудвани със сухи филтри. Като активатор на самия процес служи електрически вентилатор с основна функция да засмуче въздух във филтърната система. 

След това въздушната струя обикновено преминава през предварително почистване за задържане на по-едрите частици, фино почистване за прах до 1 микрон и премахване на най-опасните алергени с НЕРА филтър.

Сред многообразието от предложения на пазара, в зависимост от нуждите си, ще откриете въздухопречистватели с или без овлажняване. Уредите 2 в 1 – въздухопречиствател с овлажняване, предлагат наред с многостепенната филтрация и овлажняваща функция.

Филтърът, който ще пречиства въздуха, може да бъде различен, в зависимост от вида на замърсителите, които трябва да отстрани от въздуха. Ако в устройството има електростатичен или НЕРА филтър, той ще премахне праха от въздуха. Фотокаталитичният елиминира вируси, бактерии и газове, а филтърът с активен въглен – летливи вредни компоненти като тютюнев дим.

Овлажнителят, инсталиран в пречиствателя, може да бъде:

 • Традиционен  - през него замърсеният въздух преминава през монтиран мокър филтър;
 • С ултразвук – замърсените въздушни маси преминават през фин воден спрей.

Обикновено въздухопречиствателите с овлажняване на различни марки като Daikin, Panasonic и др. имат различен капацитет на овлажняване – от 200-500 мл/час, 700 мл/час и др. Според индекса на доставка на чист въздух всеки модел може да бъде  използван в различни по големина помещения.

Въздухопречиствателите могат да са снабдени с различни сензори – за прах, за човешко присъствие и др., включително и сензор за овлажняване. 

При някои модели на Panasonic сензорът установява нивата на влажност в помещението, а след това измерванията се предоставят на панела посредством 5-степенна скала. Благодарение на тези измервания, овлажнителят може да работи автоматично, поддържайки нива на влажност 40, 50 или 60%.

Daikin предлага на някои свои комбинирани уреди режим на овлажняване от 3 нива, като при използване на функцията MOIST уредът задава автоматично нивото на влажност, като отчита каква е температурата в стаята.

Някои въздухопречистватели с овлажняваща функция не само поддържат здравословни нива на влажност през цялата година, но и разполагат с режим „Самопречистване” за дъждовните сезони.

Повечето комбинирани уреди предоставят цифрова обратна връзка за следене нивото на влажност, наред с качеството на въздуха. Ако овлажняващият филтър е качествен, той обикновено е двуслоен и няма нужда от смяна 10 години.

Какво представлява въздухопречиствател без овлажняване?

Пречиствателите на въздух са компактни уреди със стилен дизайн, като съчетават различни функционалности и нови технологични тенденции с основна цел – ефективно пречистване на въздуха.

Различният капацитет на пречистване на въздуха определя и предназначението им за помещения с различен размер.

Пречиствателите представляват стационарен блок с корпус, приличащ на телевизор, с вентилатор и различен брой филтри. Могат да се използват в помещения с различна големина, да бъдат монтирани на различни места или да са мобилен тип. 

Въздушната маса, преминаваща през филтриращата система, се пречиства от прах, микроби и бактерии, мухъл и спори на плесени, изпарения от почистващи агенти, тютюнев дим и др.

Съвременните производители оборудват своите устройства с различни филтри:

 • Предфилтър за механично почистване, който представлява решетка за задържане на частици с големина 5-10 микрона;
 • Йонизатор – отрицателно заредени плочи, които привличат положително заредените бактерии и прах;
 • Филтър с активен въглен, който елиминира различни органични частици, летливи съединения, микроорганизми;
 • НЕРА филтър, който задържа примеси до 0,3 микрона и е импрегниран с антибактериално съединение;
 • Фотокаталитичен филтър, който с повърхността си привлича UV лъчите, за да разградят праха и вирусите;
 • Плазмен филтър, при който става електростатично привличане на примеси от прах.

За хора, склонни към алергия, са подходящи пречистватели със сменяеми филтри или с фотокаталитичен филтър, който унищожава прах с размери 0,001 микрона.

Всеки въздухопречиствател съдържа различен вид и брой филтри, за да премахне вредните частици от всякакъв вид. Най-новите модели може да съдържат 5 вида филтри + йонизатор и UV лампа, което прави пречистващата система 7-степенна.

След като уредът засмуче от околния въздух, процесът на пречистване стартира. Предварителният филтър улавя прах, животински и други косми, трохи и др. по-груби замърсители. Трябва да се почиства редовно, като обикновено уредът сигнализира за това.

С HEPA филтър се отстраняват фини прахови частици с размери до 0,3 микрона, като към тях се отнасят бактерии, полени, алергени и вируси. Може да деактивира коронавирус SARS-CoV-2. 

Филтърът се произвежда от боросиликатно фибростъкло с много пори. Филтърното влакно събира ефективно частиците, тъй като се зарежда със статично електричество. Освен това не може да се запуши лесно, което означава, че не води до загуба на налягане. 

Уредите на Daikin разполагат с вградена технология flash streamer, освобождаваща електрони. След предизвиканите химични реакции се елиминират полени, гъбични алергени, премахват се и натрапчиви миризми.

За чист въздух друг производител, Mitsubishi, освен тези три филтъра, предлага при някои от моделите си и платинен каталитичен филтър с дезодориращо действие, а въздушният му поток е в 5 посоки.

Някои марки като Sharp използват йонизираща технология Plasmacluster, която генерира йони с положителен и отрицателен заряд. Когато срещнат вируси във въздуха, те веднага ги неутрализират. Ефективността на технологията при премахване на всички вируси и алергени достига до 99,9%.

Сензорите на пречиствателите на въздух сканират въздуха за замърсявания с честота 1000 пъти /сек., а предоставянето на резултатите е цифрово на сензорния дисплей. Може да се види в реално време какво е нивото на фините прахови частици (РМ 2.5), изразено в г/м³, като индикаторът може да се оцвети в различен цвят.

Всеки пречиствател може да работи ефективно само в едно помещение, като има препоръки относно площта. Освен това, съобразно замърсителите в конкретната среда, има различни пречистватели със съответните ефективно пречистващи филтри или технологии.

Изборът да бъде ли пречиствателят с овлажняваща функция, или не, е според нуждите и възможностите на всеки потребител.

Кой е по-добрият избор и защо?

Замърсеността на въздуха на закрито може и да не се повлияе от сезона, но не е така при влажността. Тя може да слезе на критично ниски нива особено през отоплителния сезон – до -20%. През зимата е нормално да бъде 30-45%, докато през лятото трябва да бъде повече – около 60%.

Това налага да се използва не само въздухопречиствател, но и устройство, което да запълни липсващата влага. Обикновено в такива случаи решението е да си купите овлажнител, особено ако усетите умора, сухота в носа и устата, сънливост. А ако в семейството ви има малки деца или хора с алергии, е задължително да се снабдите с пречиствател.

Оказва се, че комбинирано устройство 2 в 1 – въздухопречиствател с овлажняваща функция, е най-удачният и практичен избор.

За въздух без каквито и да било замърсители и с оптимална здравословна влажност уред за едновременно овлажняване и пречистване ще бъде изключително полезен.

Това е така защото :

 • Премахва от въздуха всички вредни за организма частици, вируси, миризми, полени, газове и др.;
 • Поддържа благоприятна влажност от 50-60% с възможност за автоматично регулиране;
 • Спестява място, заменяйки необходимостта от два уреда само с един;
 • Осигурява множество полезни функции;
 • Спестява електричество и средства за поддръжка;
 • Осигурява удобство, особено ако е мобилен модел.

Уредите, комбиниращи пречиствател и овлажнител, могат да балансират двете си функции и да бъдат поставени в различни помещения, в зависимост от модела. Възможно е да работят само като пречиствател, като превключването става автоматично или ръчно.

За да прецените доколко е ефективен пречиствателят, обърнете внимание за колко време може да изчисти въздуха в помещението за 1 час. Ако честотата е например 5, това значи, че ще пречиства целия въздух на всеки 20 мин.

Поставяйки пречиствател с овлажняване в спалнята, дневната, детската стая или офиса, може да се наслаждавате на чист и с необходимата влажност въздух, за да почивате и работите в максимално здравословна среда.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Грижа за въздуха

Блог за грижа за въздуха | Termos.bg

Въздухопречистватели – с или без овлажняване?

Въздухопречистватели – с или без овлажняване? - Termos.bg

По-голяма част от времето си всеки от нас прекарва на закрито, а въздухът там е няколко пъти по-замърсен и от външния. В него се натрупват различни миризми По-голяма част от времето си всеки от нас прекарва на закрито, а въздухът там е няколко пъти по-замърсен и от външния. В него се натрупват различни миризми 2022-09-07T12:15:20+00:00 Въздухопречистватели – с или без овлажняване?

<p><span style="font-weight: 400;">По-голяма част от времето си всеки от нас прекарва на закрито, а въздухът там е няколко пъти по-замърсен и от външния. В него се </span><b>натрупват различни миризми и изпарения</b><span style="font-weight: 400;">, но и вредни за човешкия организъм прахови частици, полени, вируси, алергени, бактерии и др.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За да бъде гарантиран чистият въздух както в жилището, така и в офиса, а и във всяко затворено пространство, днес особено </span><b>търсени и полезни са въздухопречиствателите. </b><span style="font-weight: 400;">Те са разнообразни по характеристики, функции, пречистващи филтри и дизайн.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Много от тях, освен за пречистване на въздуха, се грижат и за овлажняването му. Така премахват сухотата и дразненето в гърлото и предотвратяват запушването на носа и появата на кашлица.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Има различни видове пречистватели според принципа си на действие. </span><b>Електростатичните (озонатори),</b><span style="font-weight: 400;"> привличат към плочите си замърсяващите въздуха частици поради противоположните електрически заряди. От особено значение е обаче да не се превишат дозите на излъчения при работата озон.</span></p> <p><b>Йонните пречистватели</b><span style="font-weight: 400;"> освобождават йони с отрицателен заряд, залепват ги за положително заредени замърсители, като ги карат да се закрепят за различни повърхности, откъдето после се почистват.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Има и </span><b>ултравиолетови пречистватели</b><span style="font-weight: 400;">, които разлагат микрочастиците, като ги окисляват чрез въздействието между фотокаталитичния филтър и ултравиолетовата лампа, но този тип не действат ефективно срещу прах и плесени.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">При пречиствателите с въздушни шайби всмуканият въздух минава през резервоар, пълен с вода, и излиза овлажнен и без тежки частици.</span></p> <p><b>Филтриращите пречистватели</b><span style="font-weight: 400;"> са най-разпространени. Преминавайки през няколко филтъра, в резултат въздухът е доста ефективно почистен.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Повечето предложения за въздухопречистватели, които може да срещнете, са комбинирани с йонизатор или UV лампа, имат и овлажняваща функция и др.</span></p> <h2><b>Какво представлява въздухопречиствателят с овлажняване?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Особено мощни и ефективни са </span><a href="https://termos.bg/category/vazduhoprechistvateli?funkciya-ovlajnyavane=da"><b>въздухопречиствателите</b></a><b>, оборудвани със сухи филтри</b><span style="font-weight: 400;">. Като активатор на самия процес служи електрически вентилатор с основна функция да засмуче въздух във филтърната система.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">След това въздушната струя обикновено преминава през предварително почистване за задържане на по-едрите частици, фино почистване за прах до 1 микрон и премахване на най-опасните алергени с </span><b>НЕРА филтър.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Сред многообразието от предложения на пазара, в зависимост от нуждите си, ще откриете </span><b>въздухопречистватели с или </b><a href="https://termos.bg/category/vazduhoprechistvateli?funkciya-ovlajnyavane=ne"><b>без овлажняване</b></a><span style="font-weight: 400;">. Уредите 2 в 1 &ndash; въздухопречиствател с овлажняване, предлагат наред с многостепенната филтрация и овлажняваща функция.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Филтърът, който ще пречиства въздуха, може да бъде различен, в зависимост от вида на замърсителите, които трябва да отстрани от въздуха. Ако в устройството има електростатичен или НЕРА филтър, той ще </span><b>премахне праха от въздуха. </b><span style="font-weight: 400;">Фотокаталитичният елиминира вируси, бактерии и газове, а филтърът с активен въглен &ndash; летливи вредни компоненти като тютюнев дим.</span></p> <p><b>Овлажнителят, инсталиран в пречиствателя, може да бъде:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Традиционен&nbsp; - през него замърсеният въздух преминава през монтиран мокър филтър;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">С ултразвук &ndash; замърсените въздушни маси преминават през фин воден спрей.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Обикновено въздухопречиствателите с овлажняване на различни марки като </span><b>Daikin, Panasonic</b><span style="font-weight: 400;"> и др. имат различен капацитет на овлажняване &ndash; от 200-500 мл/час, 700 мл/час и др. Според индекса на доставка на чист въздух всеки модел може да бъде&nbsp; използван в различни по големина помещения.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Въздухопречиствателите могат да са снабдени с различни сензори &ndash; за прах, за човешко присъствие и др., включително и сензор за овлажняване.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">При някои модели на Panasonic </span><b>сензорът установява нивата на влажност в помещението</b><span style="font-weight: 400;">, а след това измерванията се предоставят на панела посредством 5-степенна скала. Благодарение на тези измервания, овлажнителят може да работи автоматично, поддържайки нива на влажност 40, 50 или 60%.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Daikin предлага на някои свои комбинирани уреди режим на овлажняване от 3 нива, като при използване на</span><b> функцията MOIST </b><span style="font-weight: 400;">уредът задава автоматично нивото на влажност, като отчита каква е температурата в стаята.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Някои въздухопречистватели с овлажняваща функция не само поддържат здравословни нива на влажност през цялата година, но и разполагат с </span><b>режим &bdquo;Самопречистване&rdquo; за дъждовните сезони.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Повечето комбинирани уреди предоставят цифрова обратна връзка за следене нивото на влажност, наред с качеството на въздуха. Ако овлажняващият филтър е качествен, той обикновено е двуслоен и няма нужда от смяна 10 години.</span></p> <h2><b>Какво представлява въздухопречиствател без овлажняване?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Пречиствателите на въздух са компактни уреди със стилен дизайн, като съчетават различни функционалности и нови технологични тенденции с основна цел &ndash; е</span><b>фективно пречистване на въздуха.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Различният капацитет на пречистване на въздуха определя и предназначението им за помещения с различен размер.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Пречиствателите представляват стационарен блок с корпус, приличащ на телевизор, с вентилатор и различен брой филтри. </span><b>Могат да се използват в помещения с различна големина</b><span style="font-weight: 400;">, да бъдат монтирани на различни места или да са мобилен тип.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Въздушната маса, преминаваща през филтриращата система, се пречиства от прах, микроби и бактерии, мухъл и спори на плесени, изпарения от почистващи агенти, тютюнев дим и др.</span></p> <p><b>Съвременните производители оборудват своите устройства с различни филтри:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Предфилтър за механично почистване, който представлява решетка за задържане на частици с големина 5-10 микрона;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Йонизатор &ndash; отрицателно заредени плочи, които привличат положително заредените бактерии и прах;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Филтър с активен въглен, който елиминира различни органични частици, летливи съединения, микроорганизми;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">НЕРА филтър, който задържа примеси до 0,3 микрона и е импрегниран с антибактериално съединение;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Фотокаталитичен филтър, който с повърхността си привлича UV лъчите, за да разградят праха и вирусите;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Плазмен филтър, при който става електростатично привличане на примеси от прах.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">За хора, склонни към алергия, са подходящи пречистватели със сменяеми филтри или с </span><b>фотокаталитичен филтър</b><span style="font-weight: 400;">, който унищожава прах с размери 0,001 микрона.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всеки въздухопречиствател съдържа различен вид и брой филтри, за да премахне вредните частици от всякакъв вид. Най-новите модели може да съдържат </span><b>5 вида филтри + йонизатор и UV лампа</b><span style="font-weight: 400;">, което прави пречистващата система 7-степенна.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">След като уредът засмуче от околния въздух, процесът на пречистване стартира. Предварителният филтър улавя прах, животински и други косми, трохи и др. по-груби замърсители. Трябва да се </span><b>почиства редовно</b><span style="font-weight: 400;">, като обикновено уредът сигнализира за това.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">С HEPA филтър се отстраняват фини прахови частици с размери до 0,3 микрона, като към тях се отнасят бактерии, полени, алергени и вируси. Може да деактивира коронавирус SARS-CoV-2.&nbsp;</span></p> <p><b>Филтърът се произвежда от боросиликатно фибростъкло</b><span style="font-weight: 400;"> с много пори. Филтърното влакно събира ефективно частиците, тъй като се зарежда със статично електричество. Освен това не може да се запуши лесно, което означава, че не води до загуба на налягане.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Уредите на Daikin разполагат с </span><b>вградена технология flash streamer</b><span style="font-weight: 400;">, освобождаваща електрони. След предизвиканите химични реакции се елиминират полени, гъбични алергени, премахват се и натрапчиви миризми.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За чист въздух друг производител, </span><b>Mitsubishi</b><span style="font-weight: 400;">, освен тези три филтъра, предлага при някои от моделите си и платинен каталитичен филтър с дезодориращо действие, а въздушният му поток е в 5 посоки.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Някои марки като </span><b>Sharp използват йонизираща технология Plasmacluster</b><span style="font-weight: 400;">, която генерира йони с положителен и отрицателен заряд. Когато срещнат вируси във въздуха, те веднага ги неутрализират. Ефективността на технологията при премахване на всички вируси и алергени достига до 99,9%.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Сензорите на пречиствателите на въздух сканират въздуха за замърсявания с честота 1000 пъти /сек., а предоставянето на резултатите е цифрово на сензорния дисплей. Може да се види в реално време какво е </span><b>нивото на фините прахови частици</b><span style="font-weight: 400;"> (РМ 2.5), изразено в г/м&sup3;, като индикаторът може да се оцвети в различен цвят.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всеки пречиствател може да работи ефективно само в едно помещение, като има препоръки относно площта. Освен това, съобразно </span><b>замърсителите в конкретната среда,</b><span style="font-weight: 400;"> има различни пречистватели със съответните ефективно пречистващи филтри или технологии.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Изборът да бъде ли пречиствателят с овлажняваща функция, или не, е според нуждите и възможностите на всеки потребител.</span></p> <h2><b>Кой е по-добрият избор и защо?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Замърсеността на въздуха на закрито може и да не се повлияе от сезона, но не е така при влажността. Тя може да слезе на критично ниски нива особено през отоплителния сезон &ndash; до -20%. През зимата е нормално да бъде 30-45%, докато през лятото трябва да бъде повече &ndash; около 60%.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това налага да се използва не само въздухопречиствател, но и </span><b>устройство, което да запълни липсващата влага</b><span style="font-weight: 400;">. Обикновено в такива случаи решението е да си купите овлажнител, особено ако усетите умора, сухота в носа и устата, сънливост. А ако в семейството ви има малки деца или </span><b>хора с алергии</b><span style="font-weight: 400;">, е задължително да се снабдите с пречиствател.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Оказва се, че комбинирано устройство 2 в 1 &ndash; </span><b>въздухопречиствател с овлажняваща функция,</b><span style="font-weight: 400;"> е най-удачният и практичен избор.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За въздух без каквито и да било замърсители и с оптимална здравословна влажност уред за едновременно овлажняване и пречистване ще бъде изключително полезен.</span></p> <p><b>Това е така защото :</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Премахва от въздуха всички вредни за организма частици, вируси, миризми, полени, газове и др.;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Поддържа благоприятна влажност от 50-60% с възможност за автоматично регулиране;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Спестява място, заменяйки необходимостта от два уреда само с един;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Осигурява множество полезни функции;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Спестява електричество и средства за поддръжка;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Осигурява удобство, особено ако е мобилен модел.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Уредите, комбиниращи пречиствател и овлажнител, могат да балансират двете си функции и да бъдат поставени в различни помещения, в зависимост от модела. Възможно е да работят само като пречиствател, като превключването става автоматично или ръчно.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За да прецените доколко е ефективен пречиствателят, </span><b>обърнете внимание за колко време може да изчисти въздуха в помещението за 1 час.</b><span style="font-weight: 400;"> Ако честотата е например 5, това значи, че ще пречиства целия въздух на всеки 20 мин.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Поставяйки пречиствател с овлажняване в спалнята, дневната, детската стая или офиса, може да се </span><b>наслаждавате на чист и с необходимата влажност въздух</b><span style="font-weight: 400;">, за да почивате и работите в максимално здравословна среда.</span></p>

Сравнение на продукти

Онлайн магазинът използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки