Меню
Меню
Най-добрите хиперинверторни климатици на 2021

07.02.2022 12:20:09

Най-добрите хиперинверторни климатици на 2021

Ако вече сте убедени, че хиперинверторният климатик е правилното решение за вас, е време да пристъпите и към финалната крачка - покупката на уред.

Тази статия цели да ви запознае с най-добрите хиперинверторни климатици на 2021 г., техните характеристики, предимства и недостатъци, различните технологии, цените им и кой модел за каква цел е подходящ. И всичко това, за да можете вие да направите добро сравнение между тях и да вземете правилния избор.

Марки и модели климатични системи

От Termos.bg направихме проучване на някои от световноизвестните марки производители на хиперинверторни климатици. Следващите ни предложения са различни модели климатична техника, която е широко търсена от публиката. 

Освен това сме селектирали избора си по няколко различни графи, които включват, но не се ограничават до:

 • Ценови диапазон
 • Режими и функции
 • Вградени технологии
 • Мощност
 • Енергийна ефективност
 • Разходи за отопление/охлаждане
 • Енергиен клас

Ето и 4-те най-добри хиперинверторни климатици на 2021 година:

Характеристики на хиперинверторните климатици 

Daikin Ururu Sarara

Моделът FTXZ35N/RXZ35N на Daikin от серията Ururu Sarara е премиум клас стенен климатик. Подходящ е за работа в помещения от 25 кв.м. до 30 кв.м., като препоръчителния му обем за отопление е 120 куб.м., а за охлаждане 115 куб.м. 

Ето и неговите основни характеристики:

 • BTU 12 000
 • SEER 9.00
 • SCOP 5.73
 • Енергиен клас А+++
 • Хладилен агент R32
 • Ниво на шум 19 dB
 • Консумирана мощност отопление 1.00 kW
 • Консумирана мощност охлаждане 0.66 kW

Hitachi White Shirokuma

Hitachi RAK35PSEW/RAC35WSE, WHITE SHIROKUMA също е от премиум клас. Идеален е за стайни размери от 25 кв.м. до 30 кв.м., за отопление на 90 куб.м. и охлаждане на 115 куб.м. 

Ето и неговите основни характеристики:

 • BTU 12 000
 • SEER 9.00
 • SCOP 5.10
 • Енергиен клас А+++
 • Хладилен агент R32
 • Ниво на шум 22 dB
 • Консумирана мощност отопление 0.80 kW
 • Консумирана мощност охлаждане 0.78 kW

Hitachi Akebono Frost Wash

Хиперинверторният климатик RAK35RXE/RAC35WXE, AKEBONO FROST WASH на Hitachi е от висок продуктов клас. Може да работи безупречно в помещения с площ от 25 кв.м. до 30 кв.м. За отопление се препоръчва да се използва до 90 куб.м., а за охлаждане до 115 куб.м.

Ето и неговите основни характеристики:

 • BTU 12 000
 • SEER 8.50
 • SCOP 5.20
 • Енергиен клас А+++
 • Хладилен агент R32
 • Ниво на шум 22 dB
 • Консумирана мощност отопление 0.80 kW
 • Консумирана мощност охлаждане 0.81 kW

Panasonic Etherea

Високият клас климатик Panasonic CS-Z35XKE/CU-Z35XKE, Etherea може напълно самостоятелно да отоплява затворени пространства до 80 куб.м. и да охлажда до 115 куб.м. Препоръчва се да се използва за помещения с размер от 20 кв.м. до 25 кв.м.

Ето и неговите основни характеристики:

 • BTU 12 000
 • SEER 9.50
 • SCOP 5.20
 • Енергиен клас А+++
 • Хладилен агент R32
 • Ниво на шум 19 dB
 • Консумирана мощност отопление 0.70 kW
 • Консумирана мощност охлаждане 0.85 kW

Предимства и недостатъци на хиперинверторните климатици

Както виждаме, най-добрите климатици не се различават особено много по своите характеристики. Така е, защото те са едни от най-добрите хиперинверторни климатици на 2021 година и са от най-висок енергиен и сезонно ефективен клас.
За да можем да ги сравним напълно, е време да разгледаме предимствата и недостатъците на всеки един от тях.

Daikin FTXZ35N/RXZ35N, URURU SARARA, 12000 BTU

Нашият избор на модел на Daikin разполага със редица предимства, като йонизираща система, пълен контрол над влажността през зимните и летните месеци, WiFi управление, както и самопочистващи се филтри за пречистване на въздуха. 

Той има широк диапазон на работа при отопление (-20°С до +18°С) и охлаждане (-10°С до +43°С). На практика той няма недостатъци, освен високата цена за първоначална инвестиция и по-ниската отдавана мощност за отопление при -10°С.

Hitachi RAK35PSEW/RAC35WSE, WHITE SHIROKUMA, 12000 BTU

Моделът на Hitachi не случайно е един от най-добрите на пазара. Неговите предимства включват самопочистваща се система и филтри, оптимизация за отопление до -20°С, охлаждане до +43°С и редица удобства под формата на различни режими и функции. Недостатъкът му е по-висока цена за закупуване, както и липсата на контрол на влажност.

Hitachi RAK35RXE/RAC35WXE, AKEBONO FROST WASH, 12000 BTU

Най-голямото предимство на този модел е възможността му за отопление дори при много ниски температури. Отдаваната му мощност за отопление при -10°С почти не се различава от тази при по-високи температури. 

Разполага със самопочистване на системата и топлообменника си, което ще спести ангажименти на притежателя му. Недостатъците са по-ниската ефективност в режим на охлаждане и леко повишените му нива на шум (22 dB).

Panasonic CS-Z35XKE/CU-Z35XKE, Etherea, 12000 BTU

Хиперинверторният климатик на Panasonic има много предимства като например йонизираща система, сензор за присъствие на хора в помещението, пълен контрол над влажността и достъпна цена. Недостатъкът му е, че разполага с по-малко възможност за отопление при много ниски температури и по-кратка гаранция.

Технологии

В тази секция ще направим сравнение между най-добрите климатици и и техните вградени технологии.

Daikin Ururu Sarara

Hitachi White Shirokuma

Hitachi Akebono Frost Wash

Panasonic Etherea

Технология

Интелигентно око за 3 области


3-измерен въздушен поток

Интелигентно око

Интелигентно око

Aerowings

Технология

Обезмирисяващ филтър с титанов апатит


Flash Streamer


Коанда ефект


Автоматично почистване на филтъра

Самопочистващ се филтър


Уасаби нано-титанов филтър

Уасаби нано-титанов филтър

NanoeX за пречистване на въздуха

Технология

5 технологии за третиране на въздуха


Ururu овлажняване


Sarara премахване на влажността

Постоянна мощност


Frost WashПостоянна мощност


Frost Wash


Инвертор с PAM

Компресор Panasonic R2


Контрол на влажността

Цени

В тази категория сме подбрали хиперинверторни климатици от различни ценови диапазони. По този начин, освен че ще имате ясна представа за техните различни характеристики, предимства и технологии, ще може бързо и лесно да проверите дали те са подходящи за вашия бюджет.

Всички посочени климатици се предлагат от Termos.bg и цените, които са обявени, са описани и на сайта ни.

Моделът от най-висок ценови клас е Daikin Ururu Sarara. Подбраният климатик е на стойност 5,580 лв. Следващият в листата е Hitachi White Shirokuma, който може да получите срещу 2,999 лв. 

Останалите два модела са на сравнително по-ниски цени, като версията на Hitachi Akebono Frost Wash струва 2,149 лв., а тази на Panasonic Etherea - 1,859 лв.

Сравнение между тях

Ако характеристиките и детайлите до момента не са били достатъчни, за да направите добра преценка, нека сега да сравним най-добрите климатици.

Всички модели са от най-висок енергиен клас и съответно ще доведат до ниски месечни разходи за електроенергия. Моделът на Daikin има най-голяма отдавана мощност при отопление и охлаждане, което значи че имате възможност да постигнете желания ефект в пъти по-бързо, отколкото при другите климатици.

Всички модели разполагат с йонизираща система, освен Hitachi RAK35RXE/RAC35WXE, AKEBONO FROST WASH. Ако говорим за самопочистваща се система, отново всички разполагат с нея, но този път без Panasonic CS-Z35XKE/CU-Z35XKE, Etherea. С функции за контрол на влажността разполагат единствено моделите на Daikin и Panasonic.

Подбраните климатици разполагат с WiFi управление, а Panasonic с WiFi адаптер. Освен това ще се наслаждавате на чист въздух независимо кой изберете, тъй като всеки има вграден филтър за пречистване на въздуха.

Hitachi и Daikin разполагат с диапазон на работа между -20°С и +43°С, а Panasonic започва от -15°С. Гаранцията на Panasonic е до 24 месеца и 60 месеца на компресора, а при останалите тя е до 36 месеца.

Кой за каква цел е подходящ ?

Daikin Ururu Sarara

Този модел е най-подходящ за хора, които разчитат на максималния комфорт и искат да получат необходимата тишина и спокойствие. Има широк диапазон на работа и постига желаната температура много бързо. Има различни режими и функции, които позволяват високи нива на персонализация.

Hitachi White Shirokuma

Хиперинверторният климатик на Hitachi е подходящ за тези, които живеят в по-студени региони и имат нужда от добро отопление през зимата. Освен това със своите еко и нискоразходни режими е подходящ и за тези, които обичат да спестяват.

Hitachi Akebono Frost Wash

Както и при другия модел Hitachi, този е подходящ за същите цели. Може да отоплява бързо и ефикасно помещения дори при температури от -20°С. Цената му е по-малка в сравнение с другия модел, но не и за сметка на качеството.

Panasonic Etherea

Климатикът на Panasonic Etherea е подходящ за летните сезони и като допълнителен ресурс на топлина през зимните. Той е създаден за хора, които искат да се насладят на максимален комфорт на прилична цена.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Климатици

Блог за климатици | Termos.bg

Най-добрите хиперинверторни климатици на 2021

Най-добрите хиперинверторни климатици на 2021 - Termos.bg

Ако вече сте убедени, че хиперинверторният климатик е правилното решение за вас, е време да пристъпите и към финалната крачка - покупката на уред.Тази ста Ако вече сте убедени, че хиперинверторният климатик е правилното решение за вас, е време да пристъпите и към финалната крачка - покупката на уред.Тази ста 2022-02-07T12:20:20+00:00 Най-добрите хиперинверторни климатици на 2021

<p><span style="font-weight: 400;">Ако вече сте убедени, че </span><b>хиперинверторният климатик е правилното решение за вас</b><span style="font-weight: 400;">, е време да пристъпите и към финалната крачка - покупката на уред.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Тази статия цели да ви запознае с най-добрите хиперинверторни климатици на 2021 г., техните характеристики, предимства и недостатъци, различните технологии, цените им и кой модел за каква цел е подходящ. И всичко това, за да можете вие да направите </span><b>добро сравнение между тях и да вземете правилния избор.</b></p> <h2><b>Марки и модели климатични системи</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">От Termos.bg направихме проучване на някои от </span><b>световноизвестните марки производители на хиперинверторни климатици.</b><span style="font-weight: 400;"> Следващите ни предложения са различни модели климатична техника, която е широко търсена от публиката.&nbsp;</span></p> <p><b>Освен това сме селектирали избора си по няколко различни графи, които включват, но не се ограничават до:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Ценови диапазон</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Режими и функции</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Вградени технологии</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Мощност</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Енергийна ефективност</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Разходи за отопление/охлаждане</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Енергиен клас</span></li> </ul> <p><b>Ето и 4-те най-добри хиперинверторни климатици на 2021 година:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://termos.bg/product/hiperinvertoren-klimatik-daikin-ftxz35nrxn35n-ururu-sarara-12000-btu-klas-a"><span style="font-weight: 400;">Хиперинверторен климатик Daikin FTXZ35N/RXZ35N, URURU SARARA, 12000 BTU</span></a></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://termos.bg/product/hiperinvertoren-klimatik-hitachi-rak35psewrac35wse-white-shirokuma-12000-btu-klas-a"><span style="font-weight: 400;">Хиперинверторен климатик Hitachi RAK35PSEW/RAC35WSE, WHITE SHIROKUMA, 12000 BTU</span></a></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://termos.bg/product/hiperinvertoren-klimatik-hitachi-rak35rxerac35wxe-akebono-frost-wash-12000-btu"><span style="font-weight: 400;">Хиперинверторен климатик Hitachi RAK35RXE/RAC35WXE, AKEBONO FROST WASH, 12000 BTU</span></a></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://termos.bg/product/hiperinvertoren-klimatik-panasonic-cs-z35xkecu-z35xke-etherea-12000-btu"><span style="font-weight: 400;">Хиперинверторен климатик Panasonic CS-Z35XKE/CU-Z35XKE, Etherea, 12000 BTU</span></a></li> </ul> <h2><b>Характеристики на хиперинверторните климатици&nbsp;</b></h2> <p><b><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12317/files/image/2022-02-07_14h16_27.png" class="aligncenter" /></b></p> <h3><b>Daikin Ururu Sarara</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Моделът FTXZ35N/RXZ35N на Daikin от серията Ururu Sarara е </span><b>премиум клас стенен климатик.</b><span style="font-weight: 400;"> Подходящ е за работа в помещения от 25 кв.м. до 30 кв.м., като препоръчителния му</span><b> обем за отопление е 120 куб.м., а за охлаждане 115 куб.м.&nbsp;</b></p> <p><b>Ето и неговите основни характеристики:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">BTU 12 000</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SEER 9.00</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SCOP 5.73</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Енергиен клас А+++</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Хладилен агент R32</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Ниво на шум 19 dB</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Консумирана мощност отопление 1.00 kW</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Консумирана мощност охлаждане 0.66 kW</span></li> </ul> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12317/files/image/2022-02-07_14h16_23.png" class="aligncenter" /></p> <h3><b>Hitachi White Shirokuma</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Hitachi RAK35PSEW/RAC35WSE, WHITE SHIROKUMA също е от премиум клас. И</span><b>деален е за стайни размери от 25 кв.м. до 30 кв.м., </b><span style="font-weight: 400;">за отопление на 90 куб.м. и охлаждане на 115 куб.м.&nbsp;</span></p> <p><b>Ето и неговите основни характеристики:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">BTU 12 000</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SEER 9.00</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SCOP 5.10</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Енергиен клас А+++</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Хладилен агент R32</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Ниво на шум 22 dB</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Консумирана мощност отопление 0.80 kW</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Консумирана мощност охлаждане 0.78 kW</span></li> </ul> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12317/files/image/2022-02-07_14h16_19.png" class="aligncenter" /></p> <h3><b>Hitachi Akebono Frost Wash</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Хиперинверторният климатик RAK35RXE/RAC35WXE, AKEBONO FROST WASH на Hitachi е от висок продуктов клас. Може да</span><b> работи безупречно в помещения с площ</b> <b>от 25 кв.м. до 30 кв.м. </b><span style="font-weight: 400;">За отопление се препоръчва да се използва до 90 куб.м., а за охлаждане до 115 куб.м.</span></p> <p><b>Ето и неговите основни характеристики:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">BTU 12 000</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SEER 8.50</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SCOP 5.20</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Енергиен клас А+++</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Хладилен агент R32</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Ниво на шум 22 dB</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Консумирана мощност отопление 0.80 kW</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Консумирана мощност охлаждане 0.81 kW</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/12317/files/image/2022-02-07_14h16_15.png" class="aligncenter" /></span></p> <h3><b>Panasonic Etherea</b></h3> <p><b>Високият клас климатик Panasonic CS-Z35XKE/CU-Z35XKE,</b><span style="font-weight: 400;"> Etherea може напълно самостоятелно да отоплява затворени пространства до 80 куб.м. и да охлажда до 115 куб.м. Препоръчва се да се </span><b>използва за помещения с размер от 20 кв.м. до 25 кв.м.</b></p> <p><b>Ето и неговите основни характеристики:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">BTU 12 000</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SEER 9.50</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">SCOP 5.20</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Енергиен клас А+++</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Хладилен агент R32</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Ниво на шум 19 dB</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Консумирана мощност отопление 0.70 kW</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Консумирана мощност охлаждане 0.85 kW</span></li> </ul> <h2><b>Предимства и недостатъци на хиперинверторните климатици</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Както виждаме, най-добрите климатици не се различават особено много по своите характеристики. Така е, защото те са едни от най-добрите хиперинверторни климатици на 2021 година и са от</span><b> най-висок енергиен и сезонно ефективен клас.</b><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;">За да можем да ги сравним напълно, е време да разгледаме предимствата и недостатъците на всеки един от тях.</span></p> <h3><b>Daikin FTXZ35N/RXZ35N, URURU SARARA, 12000 BTU</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Нашият избор на модел на Daikin разполага със редица предимства, като йонизираща система, пълен контрол над влажността през зимните и летните месеци, WiFi управление, както и</span><b> самопочистващи се филтри за пречистване на въздуха.&nbsp;</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Той има широк диапазон на работа при отопление (-20&deg;С до +18&deg;С) и охлаждане (-10&deg;С до +43&deg;С). На практика той няма недостатъци, освен</span><b> високата цена за първоначална инвестиция</b><span style="font-weight: 400;"> и по-ниската отдавана мощност за отопление при -10&deg;С.</span></p> <h3><b>Hitachi RAK35PSEW/RAC35WSE, WHITE SHIROKUMA, 12000 BTU</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Моделът на Hitachi не случайно е един от </span><b>най-добрите на пазара.</b><span style="font-weight: 400;"> Неговите предимства включват самопочистваща се система и филтри, оптимизация за отопление до -20&deg;С, </span><b>охлаждане до +43&deg;С</b><span style="font-weight: 400;"> и редица удобства под формата на различни режими и функции. Недостатъкът му е по-висока цена за закупуване, както и липсата на контрол на влажност.</span></p> <h3><b>Hitachi RAK35RXE/RAC35WXE, AKEBONO FROST WASH, 12000 BTU</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Най-голямото предимство на този модел е </span><b>възможността му за отопление дори при много ниски температури. </b><span style="font-weight: 400;">Отдаваната му мощност за отопление при -10&deg;С почти не се различава от тази при по-високи температури.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Разполага със </span><b>самопочистване на системата</b><span style="font-weight: 400;"> и топлообменника си, което ще спести ангажименти на притежателя му. Недостатъците са по-ниската ефективност в режим на охлаждане и</span><b> леко повишените му нива на шум </b><span style="font-weight: 400;">(22 dB).</span></p> <h3><b>Panasonic CS-Z35XKE/CU-Z35XKE, Etherea, 12000 BTU</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Хиперинверторният климатик на Panasonic има много предимства като например йонизираща система, сензор за присъствие на хора в помещението, </span><b>пълен контрол над влажността и достъпна цена.</b><span style="font-weight: 400;"> Недостатъкът му е, че разполага с по-малко възможност за отопление при много ниски температури и </span><b>по-кратка гаранция.</b></p> <h2><b>Технологии</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">В тази секция ще направим сравнение между най-добрите климатици и и техните вградени технологии.</span></p> <p></p> <table> <tbody> <tr> <td></td> <td> <p><b>Daikin Ururu Sarara</b></p> </td> <td> <p><b>Hitachi White Shirokuma</b></p> </td> <td> <p><b>Hitachi Akebono Frost Wash</b></p> </td> <td> <p><b>Panasonic Etherea</b></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><b>Технология</b></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">Интелигентно око за 3 области</span></p> <br /> <p><span style="font-weight: 400;">3-измерен въздушен поток</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">Интелигентно око</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">Интелигентно око</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">Aerowings</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><b>Технология</b></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">Обезмирисяващ филтър с титанов апатит</span></p> <br /> <p><span style="font-weight: 400;">Flash Streamer</span></p> <br /> <p><span style="font-weight: 400;">Коанда ефект</span></p> <br /> <p><span style="font-weight: 400;">Автоматично почистване на филтъра</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">Самопочистващ се филтър</span></p> <br /> <p><span style="font-weight: 400;">Уасаби нано-титанов филтър</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">Уасаби нано-титанов филтър</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">NanoeX за пречистване на въздуха</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><b>Технология</b></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">5 технологии за третиране на въздуха</span></p> <br /> <p><span style="font-weight: 400;">Ururu овлажняване</span></p> <br /> <p><span style="font-weight: 400;">Sarara премахване на влажността</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">Постоянна мощност</span></p> <br /> <p><span style="font-weight: 400;">Frost Wash</span></p> <br /><br /></td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">Постоянна мощност</span></p> <br /> <p><span style="font-weight: 400;">Frost Wash</span></p> <br /> <p><span style="font-weight: 400;">Инвертор с PAM</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">Компресор Panasonic R2</span></p> <br /> <p><span style="font-weight: 400;">Контрол на влажността</span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <h2><b>Цени</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">В тази категория сме подбрали </span><b>хиперинверторни климатици от различни ценови диапазони.</b><span style="font-weight: 400;"> По този начин, освен че ще имате ясна представа за техните различни характеристики, предимства и технологии, ще може </span><b>бързо и лесно да проверите дали те са подходящи за вашия бюджет.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всички посочени климатици се предлагат от</span><b> Termos.bg</b><span style="font-weight: 400;"> и цените, които са обявени, са описани и на сайта ни.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Моделът от </span><b>най-висок ценови клас е Daikin Ururu Sarara</b><span style="font-weight: 400;">. Подбраният климатик е на стойност </span><b>5,580 лв.</b><span style="font-weight: 400;"> Следващият в листата е Hitachi White Shirokuma, който може да получите срещу 2,999 лв.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Останалите два модела са на сравнително по-ниски цени, като </span><b>версията на Hitachi Akebono Frost Wash струва 2,149 лв., а тази на Panasonic Etherea - 1,859 лв</b><span style="font-weight: 400;">.</span></p> <h2><b>Сравнение между тях</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Ако характеристиките и детайлите до момента не са били достатъчни, за да направите добра преценка, нека сега да сравним най-добрите климатици.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всички модели са от </span><b>най-висок енергиен клас</b><span style="font-weight: 400;"> и съответно ще доведат до ниски месечни разходи за електроенергия. Моделът на Daikin има</span><b> най-голяма отдавана мощност при отопление и охлаждане</b><span style="font-weight: 400;">, което значи че имате възможност да постигнете желания ефект в пъти по-бързо, отколкото при другите климатици.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всички модели разполагат с </span><b>йонизираща система</b><span style="font-weight: 400;">, освен Hitachi RAK35RXE/RAC35WXE, AKEBONO FROST WASH. Ако говорим за самопочистваща се система, отново всички разполагат с нея, но този път без Panasonic CS-Z35XKE/CU-Z35XKE, Etherea. С </span><b>функции за контрол на влажността</b><span style="font-weight: 400;"> разполагат единствено моделите на Daikin и Panasonic.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Подбраните климатици разполагат с WiFi управление, а Panasonic с WiFi адаптер. Освен това ще се наслаждавате на чист въздух независимо кой изберете, тъй като </span><b>всеки има вграден филтър за пречистване на въздуха.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Hitachi и Daikin разполагат с диапазон на работа</span><b> между -20&deg;С и +43&deg;С,</b><span style="font-weight: 400;"> а Panasonic започва от -15&deg;С. Гаранцията на Panasonic е </span><b>до 24 месеца и 60 месеца</b><span style="font-weight: 400;"> на компресора, а при останалите тя е </span><b>до 36 месеца.</b></p> <h2><b>Кой за каква цел е подходящ ?</b></h2> <h3><b>Daikin Ururu Sarara</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Този модел е </span><b>най-подходящ за хора, които разчитат на максималния комфорт </b><span style="font-weight: 400;">и искат да получат необходимата тишина и спокойствие. Има широк диапазон на работа и постига желаната температура много бързо. Има </span><b>различни режими и функции, които позволяват високи нива на персонализация.</b></p> <h3><b>Hitachi White Shirokuma</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Хиперинверторният климатик на Hitachi е</span><b> подходящ за тези, които живеят в по-студени региони</b><span style="font-weight: 400;"> и имат нужда от добро отопление през зимата. Освен това със своите еко и нискоразходни режими е подходящ и за тези, които обичат да спестяват.</span></p> <h3><b>Hitachi Akebono Frost Wash</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Както и при другия модел Hitachi, този е подходящ за същите цели. Може да</span><b> отоплява бързо и ефикасно помещения</b> <b>дори при температури от -20&deg;С</b><span style="font-weight: 400;">. Цената му е по-малка в сравнение с другия модел, но не и за сметка на качеството.</span></p> <h3><b>Panasonic Etherea</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Климатикът на Panasonic Etherea е </span><b>подходящ за летните сезони и като допълнителен ресурс на топлина през зимните. </b><span style="font-weight: 400;">Той е създаден за хора, които искат да се насладят на максимален комфорт на прилична цена.</span></p> <p></p>

Сравнение на продукти

Онлайн магазинът използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки