Меню
Меню
Кои климатици са хиперинверторни?

24.01.2022 07:07:12

Кои климатици са хиперинверторни?

Източник на изображението: Pixabay.com

Въпреки че хиперинверторните климатици все още не са толкова популярни в България, те са най-новият хит климатични системи на пазара в световен мащаб.

Отличителни характеристики на този тип климатици са висок енергиен клас А +++, режим на работа за отопление и охлаждане, въздухопречиствателни системи и филтри и стилен дизайн.

Хиперинверторните климатици са ново поколение екологично-ориентирани климатични системи, които предоставят максимален комфорт, оптимална температура, изключителна функционалност, спокоен начин на живот и възможност за енергоспестяване.

Имат много високи коефициенти на SEER (енергиен клас охлаждане) и SCOP (енергиен клас отопление). Нивата на шум са разработени дотолкова, че са почти незабележими по време на работа. Някои от тях достигат максимално 19 dB (децибела).

Професионални и доказани производители като Mitsubishi Electric, Fujitsu-General, Daikin, LG, Gree и други, предлагат най-качествените модели климатици. Те ще могат да работят независимо къде се намирате, дори и в най-екстремните температурни условия.

Какво представлява хиперинверторната технология?

Всъщност всички хиперинверторни климатици се основават на инверторната технология. Те са подбраните с най-висок клас енергийна ефективност в режим за отопление и охлаждане.

Всички климатици, включително и конвенционалните, имат вътрешни и външни тела. Технологията им на работа се основава на 4-ри основни ключови елемента - кондензатор, компресор, разширителен клапан и изпарител. Също така разполагат и с хладилен агент. Някои от тези елементи са разположени във вътрешното тяло, а други - във външното.

В основата на работа е компресорът, който задейства целия механизъм. Инверторната технология разполага с още един ключов елемент. Той се нарича инвертор и е част от компресора. Инверторът подава информация към компресора на каква скорост да работи, за да поддържа зададената температура на въздуха в помещението.

Това е иновативна технология, която предлага много по-голяма енергийна ефективност от конвенционалните климатици. При тях компресорите могат да бъдат включени или на пълна мощност и скорост, или изцяло изключени, което води до голям разход на енергия. 

При един хиперинверторен климатик обаче компресорът разполага с различни скорости, на които може да работи, в зависимост от подадената информация. Ще дадем и пример за този процес, за да може да си го представите.

Конвенционален климатик 

Температурата в помещението е 30 градуса и решаваме да зададем настройка на климатика, за да достигне 22 градуса. Компресорът започва да работи на пълни обороти, докато постигне тази температура. Вградено устройство отчита, че вече градусите са 22. Компресорът се изключва изцяло.


Апартаментът се нагрява от слънцето и градусите пак се вдигат до 23. Устройството подава информация на компресора, че отново трябва да се включи на пълни обороти. 

Хиперинверторен климатик

Температурата е 30 градуса и задаваме настройка на уреда за работа на 22 градуса. Компресорът започва да работи на пълни обороти, докато не ги постигне. Устройството отчита, че вече температурата е 22 градуса. Компресорът не спира, а намаля скоростта си на минималната необходима за поддържането на тази температура. 

По този начин, вместо постоянно да се използва най-голямата възможна енергия и да се хаби повече ток, най-високите класове климатици използват само минималната необходима енергия, а имат висок коефициент на енергийна трансформация.

Хиперинверторни климатици от ново поколение - какво представляват?

Хиперинверторен е синоним на климатик от ново поколение. Те са първенци в иновациите, с най-разнообразни и ефективни режими на работа. Разполагат с еко функции, нощни и дневни режими, почасови режими и други.

Те са екосъобразни и имат минимално влияние върху околната среда. Освен икономичния си начин на работа, те са изградени и от устойчиви и качествени материали, които могат да удължат експлоатационния им живот значително. 

По този начин се намалят отпадъците, защото няма да е необходимо да купувате нов климатик през близките години и да търсите варианти за рециклиране.

Тези климатици са с модерен и стилен дизайн. Може да забравите за старите кутии, които загрозяват перфектния интериор на вашия апартамент или офис помещение. Сега съществуват много изчистени модели, с различни цветове и дори огледални покрития, които ги правят почти невидими. 

Някои иновативни производители създават дори климатици, които приличат на картини и са идеално допълнение за декорацията в дома ви. 

Освен красив, дизайнът им е и практичен. Производителите обръщат внимание на това  почистването и поддръжката да са лесни и удобни за притежателите им. Освен това правят самия монтаж по-лесен и допълнително намаляват нивата на шум, които са направени така или иначе минимални и почти незабележими. 

Подходящи са за чувствителни към звуците хора или такива, които имат проблеми със съня.

Най-добрите хиперинверторни климатици са модели на световноизвестни марки като Daikin, Mitsubishi Electric, Fujitsu-General, Gree, LG и други. Те разполагат с вградени сензори, чувствителни и към най-малката промяна в околната среда. 

Например, не е рядко срещано да попаднете на климатици с индикатори за влажност, сензори за присъствие, вградени пречистватели на въздуха, антибактериални системи и други иновативни технологии.

Новото поколение хиперинверторни климатици също така разполага с голям избор и възможност за персонализация. Можете да следите температурата и качеството на въздуха вкъщи чрез мобилния си телефон или таблет, стига да имате интернет връзка. Може да инсталирате специално приложение на телефона си, което ще ви помогне да извлечете максимална полза от климатика си.

Това е климатична технология, която предлага най-добрата цена, когато говорим за съотношение между икономичност, качество и цена. Това се доказва и от дългите им гаранционни срокове, които се предлагат от оригиналните производители. 

Основни разлики между инверторните и хиперинверторните климатици

На практика огромни разлики между инверторните и хиперинверторните климатици няма. Хиперинверторен е термин, създаден да отличи най-добрите сред инверторните климатици - тези, които са с най-висок енергиен клас на отопление и охлаждане, ниски нива на шум и допълнителни екстри.

С най-висока енергийна ефективност

Климатици, базирани на инверторната технология, предлагат и най-високата енергийна ефективност. Ще забележите само клас А, високи нива на SEER и SCOP, които гарантират ефикасност по време на отоплителни и охлаждащи процеси и енергоспестяваща работа.

За някои хиперинверторни климатици се изискват само 0.5 kW за отопление и 0.4 kW за охлаждане. Ще забележите, че те работят много по-бързо и постигат зададената температура почти мигновено. Вече може да се насладите на бърз ефект за минимално време, както и на по-ниски енергийни разходи при месечните сметки. 

Първенци в иновациите

Инверторните и хиперинверторните климатици използват най-добрите смарт технологии за оптимално представяне.

Можете да ги управлявате от разстояние само с няколко клика на телефона. Съпроводени са от смарт приложения, които с помощта на Wi-Fi могат да отоплят или охладят дома ви дори преди да сте се прибрали. Така, връщайки се от работа или от разходка навън, ще ви очаква един още по-уютен дом.

Освен това този тип климатици са разработени по такъв начин, че да могат да издържат и в най-екстремните условия. Могат да предоставят достатъчно охлаждане по време на 40-градусови летни жеги, а също така имат функция, която ги предпазва от замръзване и през най-студените зими.

Те са толкова умни, че усещат присъствието на хора в помещението и могат да регулират мощността си по такъв начин, че да не засилват въздушните течения на затворено. Съответно гарантират по-добро здраве за живущите и предпазват всички в дома. 

Заедно с вградените пречиствателни филтри, които предпазват от алергени, прах, бактерии и вируси, вие и вашето семейство може да се насладите на една по-безопасна и по-сигурна среда.

С по-голям капацитет

Климатиците, които са хиперинверторни имат много по-голям капацитет на отопление за помещения, които са големи по размер. Може да ги използвате и за отопление и за охлаждане на стаи, като е редно да направите няколко изчисления преди да направите своя финален избор.

Капацитетът или мощността на климатиците може да се измери в kW и в BTU (британски топлинни единици). За да изберете подходяща мощност, е необходимо да знаете квадратурата или кубатурата на помещението. 

Създали сме специална таблица, по която може да се ориентирате. В лявата страна са посочени размерите на помещение в квадратни метри, а в дясно - необходимият капацитет за качествената работа на един хиперинверторен климатик в BTU.

Размер в кв.м

Необходими BTU

От 15 до 20 кв.м

9 000 - 12 000

От 20 до 25 кв.м

12 000 - 15 000

От 25 до 30 кв.м

15 000 - 18 000

От 30 до 35 кв.м

18 000 - 21 000

От 35 до 40 кв.м

21 000 - 24 000

От 40 до 45 кв.м

24 000 - 27 000

От 45 до 50 кв.м

27 000 - 30 000

От 50 до 55 кв.м

30 000 - 33 000

За стаи с по-големи размери, например от 50 до 55 кв.м или от 60 до 70 кв.м вероятно ще бъде необходимо да използвате повече от един климатик или допълнителен източник на отопление.

Разбира се, в случай че помещението се намира в сграда с добра изолация, има малко прозорци и дограми и температурите отвън не падат толкова ниско, може да използвате климатик с по-малко BTU, отколкото обикновено би изисквала квадратурата на стаята.

По-висока първоначална инвестиция

Много хора, и особено хора в България, се възпират от покупка, когато видят по-високата първоначална инвестиция. Климатици, основани на инверторната технология, имат потенциала да бъдат на значително по-висока цена от инверторните. 

Въпреки това, една такава покупка се отплаща в пъти повече през летните и зимните сезони. Поради голямата им ефективност и ниския разход на енергия, ще забележите значително намаление в месечните ви сметки за ток. 

Екосъобразни

Много от хората ограничават отпадъчния материал, който оставят след себе си, както и  потреблението си на ток, вода и храна. Всичко това е с цел да намалят негативния ефект, който хората имат върху околната среда и природата.

Технологията, на която се основават този тип климатици, е взела предвид и здравето на околната среда. Те използват минимален ресурс от енергия, ограничавайки човешкия отпечатък, докато все още предоставят пълен комфорт. 

Хиперинверторните климатици разполагат с редица екологични и енергоспестяващи режими, които допълнително допринасят за екологичния начин на работа. 
Специфичната им технология и начин на работа позволяват минимално износване на частите, поради по-ниските нива на натоварване на системата. Материалите, от които се произвеждат, също помагат за дългия им живот, следователно намалявайки необходимостта от закупуване на нови продукти и изхвърляне на старите.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Климатици

Блог за климатици | Termos.bg

Кои климатици са хиперинверторни?

Кои климатици са хиперинверторни? - Termos.bg

Хиперинверторните климатици са ново поколение екологично-ориентирани климатични системи. Те се характеризират с висока икономичност и максимален комфорт. Хиперинверторните климатици са ново поколение екологично-ориентирани климатични системи. Те се характеризират с висока икономичност и максимален комфорт. 2022-01-24T07:07:16+00:00 Кои климатици са хиперинверторни?

<p class="text-aligncenter"><span style="font-weight: 400;">Източник на изображението: Pixabay.com</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Въпреки че хиперинверторните климатици все още не са толкова популярни в България, те са </span><b>най-новият хит климатични системи на пазара в световен мащаб.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Отличителни характеристики на този тип климатици са </span><b>висок енергиен клас А +++</b><span style="font-weight: 400;">, режим на работа за отопление и охлаждане, въздухопречиствателни системи и филтри и стилен дизайн.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Хиперинверторните климатици са </span><b>ново поколение екологично-ориентирани климатични системи, </b><span style="font-weight: 400;">които предоставят максимален комфорт, оптимална температура, изключителна функционалност, спокоен начин на живот и възможност за енергоспестяване.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Имат </span><b>много високи коефициенти на SEER</b><span style="font-weight: 400;"> (енергиен клас охлаждане) и SCOP (енергиен клас отопление). Нивата на шум са разработени дотолкова, че са почти незабележими по време на работа. Някои от тях достигат </span><b>максимално 19 dB </b><span style="font-weight: 400;">(децибела).</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Професионални и доказани производители като </span><b>Mitsubishi Electric, Fujitsu-General, Daikin, LG, Gree</b><span style="font-weight: 400;"> и други, предлагат най-качествените модели климатици. Те ще могат да работят независимо къде се намирате, дори и в най-екстремните температурни условия.</span></p> <h2><b>Какво представлява хиперинверторната технология?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Всъщност всички хиперинверторни климатици се основават на инверторната технология. Те са подбраните с </span><b>най-висок клас енергийна ефективност в режим за отопление и охлаждане.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Всички климатици, включително и конвенционалните, имат </span><b>вътрешни и външни тела. </b><span style="font-weight: 400;">Технологията им на работа се основава на 4-ри основни ключови елемента - кондензатор, компресор, разширителен клапан и изпарител. Също така </span><b>разполагат и с хладилен агент. </b><span style="font-weight: 400;">Някои от тези елементи са разположени във вътрешното тяло, а други - във външното.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В основата на работа е </span><b>компресорът, който задейства целия механизъм</b><span style="font-weight: 400;">. Инверторната технология разполага с още един ключов елемент. Той се нарича инвертор и е част от компресора. Инверторът подава информация към компресора на каква скорост да работи, за да </span><b>поддържа зададената температура на въздуха в помещението.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това е иновативна технология, която предлага много по-голяма енергийна ефективност от конвенционалните климатици. При тях </span><b>компресорите могат да бъдат включени или на пълна мощност и скорост, или изцяло изключени,</b><span style="font-weight: 400;"> което води до голям разход на енергия.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">При един хиперинверторен климатик обаче компресорът разполага с различни скорости, на които може да работи, в зависимост от подадената информация. Ще дадем и пример за този процес, за да може да си го представите.</span></p> <h3><b>Конвенционален климатик&nbsp;</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Температурата в помещението е </span><b>30 градуса</b><span style="font-weight: 400;"> и решаваме да зададем настройка на климатика, за да достигне </span><b>22 градуса</b><span style="font-weight: 400;">. Компресорът започва да работи на пълни обороти, докато постигне тази температура. Вградено устройство отчита, че вече </span><b>градусите са 22. </b><span style="font-weight: 400;">Компресорът се изключва изцяло.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><br /></span><b>Апартаментът се нагрява от слънцето и градусите пак се вдигат до 23</b><span style="font-weight: 400;">. Устройството подава информация на компресора, че отново трябва да се включи на пълни обороти.&nbsp;</span></p> <h3><b>Хиперинверторен климатик</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Температурата е 30 градуса и задаваме настройка на уреда за работа на 22 градуса. </span><b>Компресорът започва да работи на пълни обороти, докато не ги постигне.</b><span style="font-weight: 400;"> Устройството отчита, че вече температурата е 22 градуса. Компресорът не спира, а намаля скоростта си на минималната необходима за поддържането на тази температура.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">По този начин, вместо постоянно да се използва най-голямата възможна енергия и да се хаби повече ток, </span><b>най-високите класове климатици използват само минималната необходима енергия</b><span style="font-weight: 400;">, а имат висок коефициент на енергийна трансформация.</span></p> <h2><b>Хиперинверторни климатици от ново поколение - какво представляват?</b></h2> <p><b>Хиперинверторен е синоним на климатик от ново поколение</b><span style="font-weight: 400;">. Те са първенци в иновациите, с най-разнообразни и ефективни режими на работа. Разполагат с еко функции, нощни и дневни режими, почасови режими и други.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Те са </span><b>екосъобразни и имат минимално влияние върху околната среда.</b><span style="font-weight: 400;"> Освен икономичния си начин на работа, те са изградени и от устойчиви и качествени материали, които могат да удължат експлоатационния им живот значително.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">По този начин се намалят отпадъците, защото няма да е необходимо да купувате нов климатик през близките години и да търсите варианти за рециклиране.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Тези климатици са с </span><b>модерен и стилен дизайн</b><span style="font-weight: 400;">. Може да забравите за старите кутии, които загрозяват перфектния интериор на вашия апартамент или офис помещение. Сега съществуват много изчистени модели, с различни цветове и дори огледални покрития, които ги правят почти невидими.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Някои иновативни производители създават дори</span><b> климатици, които приличат на картини и са идеално допълнение за декорацията в дома ви.&nbsp;</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Освен красив, дизайнът им е и практичен. Производителите обръщат внимание на това&nbsp; </span><b>почистването и поддръжката да са лесни и удобни за притежателите им</b><span style="font-weight: 400;">. Освен това правят самия монтаж по-лесен и допълнително намаляват нивата на шум, които са направени така или иначе минимални и почти незабележими.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Подходящи са за чувствителни към звуците хора или такива, които имат проблеми със съня.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Най-добрите хиперинверторни климатици са модели на световноизвестни марки като Daikin, Mitsubishi Electric, Fujitsu-General, Gree, LG и други. Те разполагат с </span><b>вградени сензори, чувствителни и към най-малката промяна в околната среда.&nbsp;</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Например, не е рядко срещано да попаднете на климатици с индикатори за влажност, сензори за присъствие, вградени пречистватели на въздуха, антибактериални системи и други иновативни технологии.</span></p> <p><b>Новото поколение хиперинверторни климатици</b><span style="font-weight: 400;"> също така разполага с голям избор и възможност за персонализация. Можете да </span><b>следите температурата и качеството на въздуха вкъщи чрез мобилния си телефон </b><span style="font-weight: 400;">или таблет, стига да имате интернет връзка. Може да инсталирате специално приложение на телефона си, което ще ви помогне да извлечете максимална полза от климатика си.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това е климатична технология, която предлага най-добрата цена, когато говорим за съотношение между икономичност, качество и цена. Това се доказва и от </span><b>дългите им гаранционни срокове,</b><span style="font-weight: 400;"> които се предлагат от оригиналните производители.&nbsp;</span></p> <h2><b>Основни разлики между инверторните и хиперинверторните климатици</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">На практика огромни разлики между инверторните и хиперинверторните климатици няма. Хиперинверторен е </span><b>термин, създаден да отличи най-добрите сред инверторните климатици</b><span style="font-weight: 400;"> - тези, които са с най-висок енергиен клас на отопление и охлаждане, ниски нива на шум и допълнителни екстри.</span></p> <h3><b>С най-висока енергийна ефективност</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Климатици, базирани на инверторната технология, предлагат и </span><b>най-високата енергийна ефективност.</b><span style="font-weight: 400;"> Ще забележите само клас А, високи нива на SEER и SCOP, които гарантират ефикасност по време на отоплителни и охлаждащи процеси и енергоспестяваща работа.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За някои хиперинверторни климатици се изискват само </span><b>0.5 kW за отопление и 0.4 kW за охлаждане. </b><span style="font-weight: 400;">Ще забележите, че те работят много по-бързо и постигат зададената температура почти мигновено. Вече може да се </span><b>насладите на бърз ефект за минимално време, </b><span style="font-weight: 400;">както и на по-ниски енергийни разходи при месечните сметки.&nbsp;</span></p> <h3><b>Първенци в иновациите</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Инверторните и хиперинверторните климатици </span><b>използват най-добрите смарт технологии за оптимално представяне.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Можете да ги управлявате от разстояние само с няколко клика на телефона. Съпроводени са от смарт приложения, които </span><b>с помощта на Wi-Fi могат да отоплят или охладят дома ви дори преди да сте се прибрали.</b><span style="font-weight: 400;"> Така, връщайки се от работа или от разходка навън, ще ви очаква един още по-уютен дом.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Освен това този тип климатици са разработени по такъв начин, че да </span><b>могат да издържат и в най-екстремните условия.</b><span style="font-weight: 400;"> Могат да предоставят достатъчно охлаждане по време на 40-градусови летни жеги, а също така имат функция, която ги предпазва от замръзване и през най-студените зими.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Те са толкова умни, че </span><b>усещат присъствието на хора в помещението </b><span style="font-weight: 400;">и могат да регулират мощността си по такъв начин, че да не засилват въздушните течения на затворено. Съответно</span><b> гарантират по-добро здраве за живущите </b><span style="font-weight: 400;">и предпазват всички в дома.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Заедно с вградените пречиствателни филтри, които предпазват от алергени, прах, бактерии и вируси, вие и вашето семейство</span><b> може да се насладите на една по-безопасна и по-сигурна среда.</b></p> <h3><b>С по-голям капацитет</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Климатиците, които са хиперинверторни имат много </span><b>по-голям капацитет на отопление за помещения</b><span style="font-weight: 400;">, които са големи по размер. Може да ги използвате и за отопление и за охлаждане на стаи, като е редно да направите няколко изчисления преди да направите своя финален избор.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Капацитетът или мощността на климатиците може да се </span><b>измери в kW и в BTU </b><span style="font-weight: 400;">(британски топлинни единици). За да изберете подходяща мощност, е необходимо да знаете квадратурата или кубатурата на помещението.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Създали сме специална таблица, по която може да се ориентирате. В лявата страна са посочени размерите на помещение в квадратни метри, а в дясно - необходимият капацитет за </span><b>качествената работа на един хиперинверторен климатик в BTU.</b></p> <table> <tbody> <tr> <td> <p><b>Размер в кв.м</b></p> </td> <td> <p><b>Необходими BTU</b></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span style="font-weight: 400;">От 15 до 20 кв.м</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">9 000 - 12 000</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span style="font-weight: 400;">От 20 до 25 кв.м</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">12 000 - 15 000</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span style="font-weight: 400;">От 25 до 30 кв.м</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">15 000 - 18 000</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span style="font-weight: 400;">От 30 до 35 кв.м</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">18 000 - 21 000</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span style="font-weight: 400;">От 35 до 40 кв.м</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">21 000 - 24 000</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span style="font-weight: 400;">От 40 до 45 кв.м</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">24 000 - 27 000</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span style="font-weight: 400;">От 45 до 50 кв.м</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">27 000 - 30 000</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span style="font-weight: 400;">От 50 до 55 кв.м</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">30 000 - 33 000</span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p><span style="font-weight: 400;">За стаи с по-големи размери, например </span><b>от 50 до 55 кв.м или от 60 до 70 кв.м</b><span style="font-weight: 400;"> вероятно ще бъде необходимо да използвате повече от един климатик или допълнителен източник на отопление.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Разбира се, в случай че </span><b>помещението се намира в сграда с добра изолация</b><span style="font-weight: 400;">, има малко прозорци и дограми и температурите отвън не падат толкова ниско, може да използвате </span><b>климатик с по-малко BTU</b><span style="font-weight: 400;">, отколкото обикновено би изисквала квадратурата на стаята.</span></p> <h3><b>По-висока първоначална инвестиция</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Много хора, и особено хора в </span><b>България</b><span style="font-weight: 400;">, се възпират от покупка, когато видят по-високата първоначална инвестиция. Климатици, основани на инверторната технология, имат потенциала да бъдат на значително по-висока цена от инверторните.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Въпреки това, една </span><b>такава покупка се отплаща в пъти повече през летните и зимните сезони.</b><span style="font-weight: 400;"> Поради голямата им ефективност и ниския разход на енергия, ще забележите значително намаление в месечните ви сметки за ток.&nbsp;</span></p> <h3><b>Екосъобразни</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Много от хората ограничават отпадъчния материал, който оставят след себе си, както и&nbsp; потреблението си на ток, вода и храна. Всичко това е с цел да</span><b> намалят негативния ефект, който хората имат върху околната среда и природата.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Технологията, на която се основават този тип климатици, е взела предвид и здравето на околната среда. Те използват минимален ресурс от енергия, ограничавайки човешкия отпечатък, докато все още предоставят пълен комфорт.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Хиперинверторните климатици разполагат с</span><b> редица екологични и енергоспестяващи режими,</b><span style="font-weight: 400;"> които допълнително допринасят за екологичния начин на работа.&nbsp;</span><br /><span style="font-weight: 400;">Специфичната им технология и начин на работа </span><b>позволяват минимално износване на частите,</b><span style="font-weight: 400;"> поради по-ниските нива на натоварване на системата. Материалите, от които се произвеждат, също </span><b>помагат за дългия им живот,</b><span style="font-weight: 400;"> следователно намалявайки необходимостта от закупуване на нови продукти и изхвърляне на старите. </span></p>

Сравнение на продукти

Онлайн магазинът използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки