Меню
Меню
Климатиците в миналото и днес

04.04.2022 06:07:40

Климатиците в миналото и днес

Днес климатиците се нареждат сред най-важните електроуреди за осъществяване на ефективна климатизация за дома и офиса. Смятан допреди няколко години за лукс, съвременният климатик намира приложение в почти всяко жилище, офис и/или индустриално помещение.

Като всеки друг тип уред, станал част от живота ни, климатиците претърпяха значителни промени. Те се обуславят от бурното развитие на технологиите и индустрията като цяло. В следващите редове обръщаме внимание на промяната, която претърпяха климатиците от миналото до днес, фокусирайки се върху важни за тях характеристики като обем и дизайн, функционалност и цена. 

Климатиците в миналото - същност

Климатичната индустрия в миналото е предлагала значително по-малко възможности за избор, отколкото имаме днес. Тяхната роля, разбира се, не е била много по-различна от тази, която имат днес - климатизиране на помещението, в което са монтирани.

Обем и дизайн

В миналото климатиците са представлявали изключително големи електроуреди. Обемни са били както външните им модули, така и вътрешните. Това е създавало голямо неудобство за потребителите, а фиксирането им в малки помещения практически е било невъзможно. 

Големите обеми рефлектират пряко и върху дизайна им. Производството тогава е акцентирано повече върху функционалността, отколкото върху това как би изглеждал климатикът.

Функционалност

В миналото климатиците са имали една-единствена функция - да охлаждат, т.е. били са подходящи за използване само през лятото. През зимата ползвателите им е трябвало да търсят алтернативни методи за отопление. На всички ни е ясно, че съвременните климатици са еднакво ефективни по всяко време от годината. 

Макар че се е гледало повече на самата функция, отколкото на дизайновите аспекти на уреда, в климатиците от миналото бихме могли да открием съществени недостатъци по отношение на функционалността. Старите климатици са работили с фреон, който в наши дни е забранен за употреба, поради вредите, които носи върху околната среда. 

Нивата на енергийна ефективност също не са били особено удовлетворяващи от днешна гледна точка. Това е причината, ако все още използвате стар климатик, да помислите за неговата замяна. 

Генерираният шум на вътрешното и външното тяло също е било изключително високо. Тогавашната индустрия не е разполагала с толкова много познания и материали, с които да се оптимизират фактори като енергийна ефективност и шум. Какво остава за дизайна и редицата допълнителни екстри, с които ни радват съвременни климатични устройства? 

Цена

Да имаш климатик навремето се е смятало за лукс. Малцина са били тези, чиито доходи са позволявали покупката на климатик и поддръжката му впоследствие. Производителите на климатици също са били много малко, което допълнително допринася и за по-високата им цена. 

Климатиците днес - същност

Значително подобрени функционалности и множество различни екстри, които подобряват комфорта на изпозлващите ги, са тези, които отличават съвременните климатични системи и устройства от миналото. 

Обем и дизайн

Климатиците днес са с много по-компактни модули (вътрешен и външен) и със значително подобрени дизайнови характеристики. Това е съществен плюс за всяко жилище, независимо от големината му, стила на обзавеждане и други. 

Дизайнът на съвременния климатик може да бъде определен като универсален, тъй като се вписва във всяко помещение - хол, дневна, кухня, детска спалня и т.н.

Функционалност

Съвременният климатик е тих, енергийно ефективен и предлага множество екстри за ползвателите си. С две думи, функционалността на климатика е значително подобрена.  

Тук се открояват функции като: 

  • подобряване качеството на въздуха (овлажняване и пречистване).
  • интелигентен режим на отопление (разполага с различни сензори за идентифициране на движение).
  • автоматично регулиране н темпратурата.
  • Wi-Fi управление и много други. 

За ефективната му работа се грижат интелигентни системи, които минимизират влиянието на човешкия фактор. От съвременния потребител се изисква само да закупи новото устройство и да се довери на екип от професионалисти за монтажа му. 

Следва да бъдат направени необходимите настройки за съответните режими на работа, а след това да се насладите на комфорта, който уредът ви предоставя.  

Цена

В наши дни потребителите биха могли да избират между стотици марки и модели климатични устройства. Избор, за който в миналото хората дори не биха могли да си помислят, поради ограниченото предлагане на този тип електроуреди. Редица компании днес се радват на широка популярност, а предлаганите от тях модели климатици са се утвърдили като особено ефективни. 

Съществено предимство за днешните климатици е цената им. Днес все повече домакинства и индустрии имат възможността да осигурят климатик за своето жилище и да се възползват от техните предимства. 

Предимства на климатиците днес, спрямо тези от миналото

Няколко са основните предимства по отношение на употребата на съвременно климатично устройство, спрямо тези от миналото. Струва си да ги обобщим накратко в следващите редове.

По-ниски сметки за електричество

Неефективната климатизация на дома води до високи сметки за ток, които оказват сериозно влияние върху семейния бюджет. Съвременните климатични системи осигуряват високи нива на енергийна ефективност, в сравнение с по-старите модели климатици. Новите технологии и компоненти, прилагани в производството на климатици, гарантират по-високи класове - от А+ нагоре. 

По-качествен въздух в помещенията

Наличието на филтри, сензори и ред други подобрения, интегрирани в климатиците днес, гарантират и по-високо качество на въздуха в помещенията. Много от новите модели климатици са оборудвани с пречистващи системи, улавящи и елиминиращи бактериите във въздуха. 

По този начин можете да бъдете сигурни, че въздухът в помещенията ще бъде напълно пречистен и ще осигурите здравословна среда за вас и вашите близки. 

Допринасят за по-чиста околна среда

Новият фреон, използван в климатичните системи, е известен като тип R32. Той е значително по-безопасен от предишните видове фреон, с който са работили старите климатици. 

Действията на всеки един от нас по отношение опазване на околната среда днес са изключително важни. Избирайки съвременен климатик за своя дом и заменяйки стария, освен че получаваме редица предимства, се грижим за намаляване на глобалното затопляне. 

Съвременен дизайн

Освен иновативни от функционална гледна точка, съвременните климатици радват ползвателите с уникалния си дизайн и компактност. 

Днес те са леки и компактни, вътрешното им тяло е проектирано така, че да се впише идеално във всеки тип интериорен дизайн. Истината е, че климатикът днес не е просто уред, с който да отопляваме и/или охлаждаме дома си, а отлично  допълнение към модерния интериор. 

Нива на шум, сравними с тихия полъх на вятъра

През последните няколко години климатичните модели значително подобриха представянето си по отношение на показателя шум по време на работа. 

Истината е, че днес те са толкова тихи, че шумът, отделян от вътрешното тяло на уреда, е сравним с лекия полъх на вятъра. Практически няма проблем да инсталирате климатик в спалнята и/или детската стая. Действие, от което много потребители доскоро се ограничаваха.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Климатици

Блог за климатици | Termos.bg

Климатиците в миналото и днес

Климатиците в миналото и днес - Termos.bg

Днес климатиците се нареждат сред най-важните електроуреди за осъществяване на ефективна климатизация за дома и офиса. Смятан допреди няколко години за лук Днес климатиците се нареждат сред най-важните електроуреди за осъществяване на ефективна климатизация за дома и офиса. Смятан допреди няколко години за лук 2022-04-04T06:07:50+00:00 Климатиците в миналото и днес

<p><span style="font-weight: 400;">Днес </span><b>климатиците се нареждат сред най-важните електроуреди</b><span style="font-weight: 400;"> за осъществяване на ефективна климатизация за дома и офиса. Смятан допреди няколко години за лукс, съвременният климатик намира приложение в почти всяко жилище, офис и/или индустриално помещение.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Като всеки друг тип уред, станал част от живота ни, </span><b>климатиците претърпяха значителни промени.</b><span style="font-weight: 400;"> Те се обуславят от бурното развитие на технологиите и индустрията като цяло. В следващите редове обръщаме внимание на промяната, която претърпяха климатиците от миналото до днес, фокусирайки се върху важни за тях характеристики като обем и дизайн, функционалност и цена.&nbsp;</span></p> <h2><b>Климатиците в миналото - същност</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Климатичната индустрия в миналото е предлагала значително по-малко възможности за избор, отколкото имаме днес. Тяхната роля, разбира се, не е била много по-различна от тази, която имат днес - </span><b>климатизиране на помещението, в което са монтирани.</b></p> <h3><b>Обем и дизайн</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">В миналото </span><b>климатиците са представлявали изключително големи електроуреди.</b><span style="font-weight: 400;"> Обемни са били както външните им модули, така и вътрешните. Това е създавало голямо неудобство за потребителите, а фиксирането им в малки помещения практически е било невъзможно.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Големите обеми рефлектират пряко и върху дизайна им. Производството тогава е акцентирано повече върху функционалността, отколкото върху това как би изглеждал климатикът.</span></p> <h3><b>Функционалност</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">В миналото климатиците са имали една-единствена функция - да охлаждат, т.е. </span><b>били са подходящи за използване само през лятото.</b><span style="font-weight: 400;"> През зимата ползвателите им е трябвало да търсят алтернативни методи за отопление. На всички ни е ясно, че съвременните климатици са еднакво ефективни по всяко време от годината.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Макар че се е гледало повече на самата функция, отколкото на дизайновите аспекти на уреда, в климатиците от миналото бихме могли да открием съществени недостатъци по отношение на функционалността. </span><b>Старите климатици са работили с фреон, който в наши дни е забранен за употреба,</b><span style="font-weight: 400;"> поради вредите, които носи върху околната среда.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нивата на енергийна ефективност също не са били особено удовлетворяващи от днешна гледна точка. Това е причината, ако все още използвате стар климатик, да помислите за неговата замяна.&nbsp;</span></p> <p><b>Генерираният шум на вътрешното и външното тяло също е било изключително високо. </b><span style="font-weight: 400;">Тогавашната индустрия не е разполагала с толкова много познания и материали, с които да се оптимизират фактори като енергийна ефективност и шум. Какво остава за дизайна и редицата допълнителни екстри, с които ни радват съвременни климатични устройства?&nbsp;</span></p> <h3><b>Цена</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Да имаш климатик навремето се е смятало за лукс. Малцина са били тези, чиито доходи са позволявали </span><b>покупката на климатик и поддръжката му впоследствие.</b><span style="font-weight: 400;"> Производителите на климатици също са били много малко, което допълнително допринася и за по-високата им цена.&nbsp;</span></p> <h2><b>Климатиците днес - същност</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Значително подобрени функционалности и множество различни екстри, които подобряват комфорта на изпозлващите ги, са тези, които</span><b> отличават съвременните климатични системи и устройства от миналото.&nbsp;</b></p> <h3><b>Обем и дизайн</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Климатиците днес са с </span><b>много по-компактни модули (вътрешен и външен) </b><span style="font-weight: 400;">и със значително подобрени дизайнови характеристики. Това е съществен плюс за всяко жилище, независимо от големината му, стила на обзавеждане и други.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Дизайнът на съвременния климатик може да бъде определен като универсален, тъй като се вписва във всяко помещение - хол, дневна, кухня, детска спалня и т.н.</span></p> <h3><b>Функционалност</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Съвременният климатик е </span><b>тих, енергийно ефективен и предлага множество екстри</b><span style="font-weight: 400;"> за ползвателите си. С две думи, функционалността на климатика е значително подобрена.&nbsp;&nbsp;</span></p> <p><b>Тук се открояват функции като:&nbsp;</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">подобряване качеството на въздуха (овлажняване и пречистване).</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">интелигентен режим на отопление (разполага с различни сензори за идентифициране на движение).</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">автоматично регулиране н темпратурата.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Wi-Fi управление и много други.&nbsp;</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">За ефективната му работа се грижат </span><b>интелигентни системи, които минимизират влиянието на човешкия фактор</b><span style="font-weight: 400;">. От съвременния потребител се изисква само да закупи новото устройство и да се довери на екип от професионалисти за монтажа му.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Следва да бъдат направени необходимите настройки за съответните режими на работа, а след това да се насладите на комфорта, който уредът ви предоставя.&nbsp;&nbsp;</span></p> <h3><b>Цена</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">В наши дни потребителите биха могли да</span><b> избират между стотици марки и модели климатични устройства.</b><span style="font-weight: 400;"> Избор, за който в миналото хората дори не биха могли да си помислят, поради ограниченото предлагане на този тип електроуреди. Редица компании днес се радват на широка популярност, а предлаганите от тях модели климатици са се утвърдили като особено ефективни.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Съществено предимство за днешните климатици е цената им. Днес все повече домакинства и индустрии имат възможността да</span><b> осигурят климатик за своето жилище</b><span style="font-weight: 400;"> и да се възползват от техните предимства.&nbsp;</span></p> <h2><b>Предимства на климатиците днес, спрямо тези от миналото</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Няколко са основните предимства по отношение на употребата на съвременно климатично устройство, спрямо тези от миналото. Струва си да ги обобщим накратко в следващите редове.</span></p> <h3><b>По-ниски сметки за електричество</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Неефективната климатизация на дома води до високи сметки за ток, които оказват сериозно влияние върху семейния бюджет. </span><b>Съвременните климатични системи осигуряват високи нива на енергийна ефективност</b><span style="font-weight: 400;">, в сравнение с по-старите модели климатици. Новите технологии и компоненти, прилагани в производството на климатици, гарантират по-високи класове - от А+ нагоре.&nbsp;</span></p> <h3><b>По-качествен въздух в помещенията</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Наличието на филтри, сензори и ред други подобрения, интегрирани в климатиците днес, гарантират и </span><b>по-високо качество на въздуха в помещенията</b><span style="font-weight: 400;">. Много от новите модели климатици са оборудвани с пречистващи системи, улавящи и елиминиращи бактериите във въздуха.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">По този начин можете да бъдете сигурни, че </span><b>въздухът в помещенията ще бъде напълно пречистен</b><span style="font-weight: 400;"> и ще осигурите здравословна среда за вас и вашите близки.&nbsp;</span></p> <h3><b>Допринасят за по-чиста околна среда</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Новият фреон, използван в климатичните системи, е известен като</span><b> тип R32.</b><span style="font-weight: 400;"> Той е значително по-безопасен от предишните видове фреон, с който са работили старите климатици.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Действията на всеки един от нас по отношение опазване на околната среда днес са изключително важни. Избирайки съвременен климатик за своя дом и заменяйки стария, освен че получаваме редица предимства, се </span><b>грижим за намаляване на глобалното затопляне.&nbsp;</b></p> <h3><b>Съвременен дизайн</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Освен иновативни от функционална гледна точка, </span><b>съвременните климатици радват ползвателите с уникалния си дизайн и компактност.&nbsp;</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Днес те са леки и компактни, вътрешното им тяло е проектирано така, че да се впише идеално във всеки тип интериорен дизайн. Истината е, че климатикът днес не е просто уред, с който да отопляваме и/или охлаждаме дома си, а </span><b>отлично&nbsp; допълнение към модерния интериор.&nbsp;</b></p> <h3><b>Нива на шум, сравними с тихия полъх на вятъра</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">През последните няколко години климатичните модели значително подобриха представянето си по отношение на показателя шум по време на работа.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Истината е, че днес те са толкова тихи, че шумът, отделян от вътрешното тяло на уреда, е сравним с лекия полъх на вятъра. Практически</span><b> няма проблем да инсталирате климатик в спалнята и/или детската стая.</b><span style="font-weight: 400;"> Действие, от което много потребители доскоро се ограничаваха. </span></p>

Сравнение на продукти

Онлайн магазинът използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки