Меню
Меню
Какво трябва да знаем за поддръжката на нашия климатичен модул Daikin?

12.06.2023 08:13:28

Какво трябва да знаем за поддръжката на нашия климатичен модул Daikin?

Daikin е доказан лидер в производството на климатична техника в страни по цял свят. Но високото качество, което предлага заедно с иновативните си решения, идва със своята напълно заслужена цена. Истината е, че освен с перфектните си характеристики, климатиците Daikin се отличават и с по-високата първоначална инвестиция.

Докато тя самата е напълно оправдана, все пак вероятно ви се иска продукт с такава цена да ви служи колкото се може по-дълго време. А най-добрият начин да сте сигурни, че това ще се случи, е да се запознаете с основите на правилната поддръжка на Daikin климатични модули и системи.

Какво трябва да знаем за поддръжката на нашия климатичен модул Daikin?

Източник на изображението: Pexels.com

Защо е важно да поддържаме климатичната ни система?

Причината за инвестиция в скъпа и мощна климатична система може да варира според индивидуалните нужди и вида пространство, в което ще бъде инсталирана тя. Въпреки това причините често се свеждат до осигуряване на икономично и дългосрочно решение за достигане на оптимална температура (както в режим на отопление, така и в режим на охлаждане).

За да бъде обаче това решение наистина дългосрочно, задачата ви не приключва с избора и покупката на правилния уред. Всъщност тя продължава много по-дълго и главно се свежда до това как поддържате климатика си и дали го правите правилно.

Правилната и редовна поддръжка носи няколко предимства:

 • Предпоставка за вашето по-добро здраве - изправността на климатичната система осигурява оптимална температура в помещението, в което функционира. Освен това се грижи и за постигане на добро качество на въздуха без замърсявания. Тези два фактора от своя страна допринасят за цялостното качество на живот и здраве на хората.
 • Осигурява по-дълъг експлоатационен живот - както при всички други видове уреди, и при климатиците редовната поддръжка се отплаща с възможност за по-дълга употреба без повреди или понижаване в качеството на функциите.
 • Позволява по-ефективна работа и енергоспестяване - ако се грижите за климатика си, той също ще се погрижи за вас, като работи съобразно максималните си възможности за производителност и енергийна ефективност, което води и до ниски месечни разходи за битови сметки.
 • Намалява разходите по поддръжка в дългосрочен план - редовната поддръжка осигурява надежден начин да откриете малки повреди и да предприемете своевременни мерки, които да предотвратят скъпи сервизни интервенции или дори покупка на нови климатични устройства.

Как да поддържаме модел климатик на Daikin?

След като вече сте наясно защо редовната и правилната поддръжка на климатици Daikin е от съществено значение за тяхната изправност и вашия комфорт, е време да уточним в какво точно се състои тя.

Нещата, които можете да направите сами без помощта на специализиран техник, са няколко.

Почистване на филтрите

Един от най-важните елементи на правилната поддръжка е почистването на филтрите. Това не важи за вас обаче, ако вашият модел климатик Daikin разполага с опция за автоматично почистване. Тази технология осигурява почистване на филтрите на седмична основа, като събира прахови частици и замърсявания в кутия и ви уведомява кога е настъпило време да я изпразните.

В случай че климатикът ви не разполага с такава функция, е препоръчително да почиствате въздушните филтри ръчно веднъж на всеки 2 седмици, а дезодориращите 2 пъти в годината - преди зимата и преди лятото. Почистването се извършва с цел предотвратяване на запушване на филтрите с прахови частици и осигуряване на ефективен начин на работа.

Преди да достъпите филтрите, препоръчваме да проверите ръководството за експлоатация, което е включено към вашата покупка. Ако някоя от стъпките се различава, се придържайте към ръководството на конкретния модел.

Стъпките при смяна обикновено са следните:

 • Отворете предния панел, като го държите здраво, за да не го изтървете на земята.
 • Внимателно извадете въздушния филтър и го поставете на удобно за вас място.
 • Използвайте прахосмукачка, за да премахнете прах и замърсявания.
 • На всеки 6 месеца и в случаи на по-сериозни замърсявания е необходимо да измиете филтъра с хладка сапунена вода или натурален препарат и гъбичка с мека повърхност, без абразив.
 • Ако сте измили филтъра, го оставете да изсъхне на сенчесто място, далеч от пряка слънчева светлина.
 • Когато изсъхне напълно, го поставете обратно заедно с предния панел.

Грижа за външното тяло

Тук на първо място е важно да отбележим, че грижата за външното тяло не винаги може да бъде положена от вас и то най-вече поради съображения за безопасност. 

В случай че може да достигнете външното тяло без никакъв риск за здравето си (когато например тялото е монтирано на лесно достъпна тераса), то тогава може да проверите състоянието му.

Грижата за външното тяло на климатика главно се състои в това да проверите дали има нещо, което възпрепятства функцията му, като например листа, клони, отломки и др. Хубаво е да извършвате такава проверка преди пиковия сезон, в който планирате да използвате уреда най-много (обикновено преди началото на лятото или зимата).

Допълнителни съвети при ежедневна употреба

Редовната поддръжка не включва единствено профилактично почистване, а и правилна експлоатация при ежедневна употреба.

Ето и какво включва тя:

 • Осигурете достатъчно пространство около външното и вътрешното тяло на климатика, за да няма нищо, което да ограничава въздушния поток.
 • Затворете всички врати и прозорци, когато използвате климатика.
 • Задайте постоянна температура, която искате климатикът да поддържа, без да правите големи промени.
 • Винаги спазвайте указанията и упътването, предоставени от производителя.
 • Ако забележите негативна промяна в начина на работа или теч, веднага се свържете със специалист.

Какво трябва да знаем за поддръжката на нашия климатичен модул Daikin?

Източник на изображението: Pexels.com

Кои са най-често срещаните проблеми и как да се справим с тях?

Климатиците Daikin са произведени с висококачествени материали и иновативни технологии, а покупката им е съпроводена и с дълъг гаранционен срок. Въпреки това е възможно да се появят някои проблеми при по-стари уреди или при неправилна употреба.

Нека да разгледаме и кои са някои от най-често срещаните от тях.

Некачествено охлаждане или отопление на помещението

Ако забележите, че климатикът не охлажда или отоплява стаята ефективно, може да проверите няколко неща.

На първо място проверете дали сте задали правилната температура, режим на работа и посока на въздушния поток. Може да коригирате от дистанционното или мобилното приложение.

На второ място проверете дали въздушните филтри не са замърсени. Ако забележите наслояване на прах или друго замърсяване, почистете ги, като следвате стъпките, описани по-горе. 

В случай че наскоро сте поставили мебели или предмети в близост до телата, ги преместете на по-далечно място, за да осигурите достатъчно пространство.

Климатикът не се активира веднага след почистване на филтъра

Имайте търпение и дайте време на уреда. Обикновено са необходими около 3 минути след приключване на почистването на въздушния филтър, за да се върне към нормалната си позиция.

Проблеми с получаване на сигнал от дистанционното

Възможно е вътрешното тяло на климатика да спре да получава добър сигнал от дистанционното управление и да намерите за трудно да зададете предпочитаните настройки. Ако това се случи, може да помислите за две неща.

Проверете дали батериите на контролера не са стари, захабени или изцяло изтощени. Заменете ги с нови при нужда или опитайте да настроите климатика по друг начин (напр. чрез приложение). 

Друг фактор, който може да играе роля при подобен проблем, е ако дистанционното е с вграден термостат и самото устройство е поставено на пряка слънчева светлина. В такъв случай зададената температура ще е тази, която желаете, но реално климатикът ще отчита различна температура в помещението.

Работата на климатика се разминава със зададения таймер за включване

В случай че използвате функцията ON timer (таймер за включване/започване на работа), а климатикът се задейства или спира по-рано от зададеното време, не се притеснявайте - това е нормално. 

Това се случва, за да се достигне желаната температура навреме. Съответно климатикът спира или намалява оборотите си на работа, когато температурата е достигната. Ако през същото време използвате дистанционното управление, то тогава уредът автоматично ще спре работата си.

Какво друго можем да направим, за да осигурим дълъг живот на климатика Daikin?

Следвайки всички гореизброени съвети, вие осигурявате максимално ефективен начин на работа за своя инверторен или хиперинверторен климатик Daikin и предотвратявате риск от преждевременна повреда.

Въпреки това, има случаи, в които е необходимо да се свържете с професионалист.

Проблеми веднага след инсталация

Ако уредът е закупен и инсталиран от официален партньор на Daikin за България и забележите неизправност, съветваме веднага да се свържете с представител на фирмата и да го уведомите.

Ако забележите течове

Течовете обикновено са ясен признак, че има повреда. Причините могат да варират, но обикновено засягат повреди в помпата, неправилно монтиране или запушване на дренажния отвор. Ако забележите течове, съветваме да се свържете с техник.

Ежегодна профилактика от сертифициран партньор

От Termos.bg препоръчваме веднъж годишно да се извършва пълна профилактика на системата. 

Такъв тип профилактика включва следните услуги:

 • Проверка на хладилния кръг
 • Проверка на електрическите връзки
 • Преглед и пълно почистване на вътрешно тяло
 • Преглед и пълно почистване на външно тяло
 • Измерването на работно налягане
 • Почистване на филтрите
 • Почистване на дренажна система

По този начин осигурявате изправността на вашата климатична система и гарантирате, че ще получите оптимална температура за минимално изразходвана енергия.
За професионална ежегодна профилактика на климатици от Termos.bg може да се свържете с нас на имейл адрес [email protected] или тел. 0700 70 008. Цената за профилактика варира според мощността на климатика (BTU). Освен това предлагаме сервиз на закупена и монтирана от нас климатична техника в гаранция или извънгаранционен сервиз срещу заплащане.

Често задавани въпроси

С какво допринася правилната поддръжка на климатика Daikin?

Правилната поддръжка и експлоатация на вашия климатик Daikin удължава живота му, гарантира ефективен начин на работа, намалява разходите за поддръжка в дългосрочен план и е предпоставка за по-доброто ви здраве. 

С какъв проблем е възможно да се сблъскам, ако притежавам климатик Daikin?

При неправилна експлоатация или поддръжка, е възможно да наблюдавате некачествено охлаждане или отопление на помещението. 

Необходима ли е ежегодна профилактика за един климатичен модул Daikin?

Да, препоръчва се да се прави профилактика поне веднъж годишно, за да се осигури изправността на уреда.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Климатици

Блог за климатици | Termos.bg

Какво трябва да знаем за поддръжката на нашия климатичен модул Daikin?

Как да поддържате своя климатик Daikin правилно? - Termos

Daikin е доказан лидер в производството на климатична техника в страни по цял свят. Но високото качество, което предлага заедно с иновативните си решения, Daikin е доказан лидер в производството на климатична техника в страни по цял свят. Но високото качество, което предлага заедно с иновативните си решения, 2023-06-19T12:12:46+00:00 Какво трябва да знаем за поддръжката на нашия климатичен модул Daikin?

<p><span style="font-weight: 400;">Daikin е доказан лидер в </span><b>производството на климатична техника</b><span style="font-weight: 400;"> в страни по цял свят. Но високото качество, което предлага заедно с иновативните си решения, идва със своята напълно заслужена цена. Истината е, че освен с перфектните си характеристики, </span><a href="https://termos.bg/page/klimatik-daikin"><b>климатиците Daikin</b></a><span style="font-weight: 400;"> се отличават и с по-високата първоначална инвестиция.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Докато тя самата е напълно оправдана, все пак вероятно ви се иска продукт с такава цена да ви служи колкото се може по-дълго време. А най-добрият начин да сте сигурни, че това ще се случи, е да се запознаете с </span><b>основите на правилната поддръжка на Daikin </b><span style="font-weight: 400;">климатични модули и системи.</span></p> <p><img alt="Какво трябва да знаем за поддръжката на нашия климатичен модул Daikin?" src="https://cdncloudcart.com/12317/files/image/2023-06-12_11h12_04.png" class="aligncenter" /></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-weight: 400;">Източник на изображението: Pexels.com</span></p> <h2><b>Защо е важно да поддържаме климатичната ни система?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Причината за инвестиция в скъпа и мощна </span><b>климатична система</b><span style="font-weight: 400;"> може да варира според индивидуалните нужди и вида пространство, в което ще бъде инсталирана тя. Въпреки това причините често се свеждат до осигуряване на </span><b>икономично и дългосрочно решение </b><span style="font-weight: 400;">за достигане на оптимална температура (както в режим на отопление, така и в режим на охлаждане).</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За да бъде обаче това решение наистина дългосрочно, задачата ви не приключва с избора и покупката на правилния уред. Всъщност тя продължава много по-дълго и главно се свежда до това как </span><b>поддържате климатика си</b><span style="font-weight: 400;"> и дали го правите правилно.</span></p> <p><b>Правилната и редовна поддръжка носи няколко предимства:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Предпоставка за вашето по-добро здраве</b><span style="font-weight: 400;"> - изправността на климатичната система осигурява оптимална температура в помещението, в което функционира. Освен това се грижи и за постигане на добро качество на въздуха без замърсявания. Тези два фактора от своя страна допринасят за цялостното качество на живот и здраве на хората.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Осигурява по-дълъг експлоатационен живот</b><span style="font-weight: 400;"> - както при всички други видове уреди, и при климатиците редовната поддръжка се отплаща с възможност за по-дълга употреба без повреди или понижаване в качеството на функциите.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Позволява по-ефективна работа и енергоспестяване</b><span style="font-weight: 400;"> - ако се грижите за климатика си, той също ще се погрижи за вас, като работи съобразно максималните си възможности за производителност и енергийна ефективност, което води и до ниски месечни разходи за битови сметки.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Намалява разходите по поддръжка в дългосрочен план</b><span style="font-weight: 400;"> - редовната поддръжка осигурява надежден начин да откриете малки повреди и да предприемете своевременни мерки, които да предотвратят скъпи сервизни интервенции или дори покупка на нови климатични устройства.</span></li> </ul> <h2><b>Как да поддържаме модел климатик на Daikin?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">След като вече сте наясно защо редовната и правилната поддръжка на </span><b>климатици Daikin</b><span style="font-weight: 400;"> е от съществено значение за тяхната изправност и вашия комфорт, е време да уточним в какво точно се състои тя.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нещата, които можете да направите сами без помощта на </span><b>специализиран техник</b><span style="font-weight: 400;">, са няколко.</span></p> <h3><b>Почистване на филтрите</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Един от най-важните елементи на правилната поддръжка е почистването на филтрите. Това не важи за вас обаче, ако вашият </span><b>модел климатик Daikin</b><span style="font-weight: 400;"> разполага с опция за автоматично почистване. Тази технология осигурява почистване на филтрите на седмична основа, като събира прахови частици и замърсявания в кутия и ви уведомява кога е настъпило време да я изпразните.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В случай че климатикът ви не разполага с такава функция, е препоръчително да </span><b>почиствате въздушните филтри ръчно веднъж на всеки 2 седмици</b><span style="font-weight: 400;">, а дезодориращите 2 пъти в годината - преди зимата и преди лятото. Почистването се извършва с цел предотвратяване на запушване на филтрите с прахови частици и осигуряване на ефективен начин на работа.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Преди да достъпите филтрите, препоръчваме да проверите ръководството за експлоатация, което е включено към вашата покупка. Ако някоя от стъпките се различава, се придържайте към ръководството на конкретния модел.</span></p> <p><b>Стъпките при смяна обикновено са следните:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Отворете предния панел, като го държите здраво, за да не го изтървете на земята.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Внимателно извадете въздушния филтър и го поставете на удобно за вас място.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Използвайте прахосмукачка, за да премахнете прах и замърсявания.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">На всеки 6 месеца и в случаи на по-сериозни замърсявания е необходимо да измиете филтъра с хладка сапунена вода или натурален препарат и гъбичка с мека повърхност, без абразив.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Ако сте измили филтъра, го оставете да изсъхне на сенчесто място, далеч от пряка слънчева светлина.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Когато изсъхне напълно, го поставете обратно заедно с предния панел.</span></li> </ul> <h3><b>Грижа за външното тяло</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Тук на първо място е важно да отбележим, че грижата за външното тяло не винаги може да бъде положена от вас и то най-вече поради съображения за безопасност.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В случай че може да достигнете външното тяло без никакъв риск за здравето си (когато например тялото е монтирано на лесно достъпна тераса), то тогава може да проверите състоянието му.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Грижата за </span><b>външното тяло на климатика </b><span style="font-weight: 400;">главно се състои в това да проверите дали има нещо, което възпрепятства функцията му, като например листа, клони, отломки и др. Хубаво е да извършвате такава проверка преди пиковия сезон, в който планирате да използвате уреда най-много (обикновено преди началото на лятото или зимата).</span></p> <h3><b>Допълнителни съвети при ежедневна употреба</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Редовната поддръжка не включва единствено профилактично почистване, а и правилна експлоатация при ежедневна употреба.</span></p> <p><b>Ето и какво включва тя:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Осигурете достатъчно пространство около външното и вътрешното тяло на климатика, за да няма нищо, което да ограничава въздушния поток.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Затворете всички врати и прозорци, когато използвате климатика.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Задайте постоянна температура, която искате климатикът да поддържа, без да правите големи промени.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Винаги спазвайте указанията и упътването, предоставени от производителя.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Ако забележите негативна промяна в начина на работа или теч, веднага се свържете със специалист.</span></li> </ul> <p><img alt="Какво трябва да знаем за поддръжката на нашия климатичен модул Daikin?" src="https://cdncloudcart.com/12317/files/image/2023-06-12_11h12_11.png" class="aligncenter" /></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-weight: 400;">Източник на изображението: Pexels.com</span></p> <h2><b>Кои са най-често срещаните проблеми и как да се справим с тях?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Климатиците Daikin са произведени с </span><b>висококачествени материали и иновативни технологии,</b><span style="font-weight: 400;"> а покупката им е съпроводена и с дълъг гаранционен срок. Въпреки това е възможно да се появят някои проблеми при по-стари уреди или при неправилна употреба.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Нека да разгледаме и кои са някои от най-често срещаните от тях.</span></p> <h3><b>Некачествено охлаждане или отопление на помещението</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Ако забележите, че климатикът не охлажда или отоплява стаята ефективно, може да проверите няколко неща.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">На първо място проверете дали сте </span><b>задали правилната температура</b><span style="font-weight: 400;">, режим на работа и посока на въздушния поток. Може да коригирате от дистанционното или мобилното приложение.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">На второ място проверете дали въздушните филтри не са замърсени. Ако забележите наслояване на прах или </span><b>друго замърсяване</b><span style="font-weight: 400;">, почистете ги, като следвате стъпките, описани по-горе.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В случай че наскоро сте поставили мебели или предмети в близост до телата, ги преместете на по-далечно място, за да осигурите достатъчно пространство.</span></p> <h3><b>Климатикът не се активира веднага след почистване на филтъра</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Имайте търпение и дайте време на уреда. Обикновено са необходими около 3 минути след приключване на </span><b>почистването на въздушния филтър</b><span style="font-weight: 400;">, за да се върне към нормалната си позиция.</span></p> <h3><b>Проблеми с получаване на сигнал от дистанционното</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Възможно е вътрешното тяло на климатика да спре да получава добър сигнал от </span><b>дистанционното управление</b><span style="font-weight: 400;"> и да намерите за трудно да зададете предпочитаните настройки. Ако това се случи, може да помислите за две неща.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Проверете дали батериите на контролера не са стари, захабени или изцяло изтощени. Заменете ги с нови при нужда или опитайте да </span><b>настроите климатика </b><span style="font-weight: 400;">по друг начин (напр. чрез приложение).&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Друг фактор, който може да играе роля при подобен проблем, е ако дистанционното е с вграден термостат и самото устройство е поставено на пряка слънчева светлина. В такъв случай</span><b> зададената температура</b><span style="font-weight: 400;"> ще е тази, която желаете, но реално климатикът ще отчита различна температура в помещението.</span></p> <h3><b>Работата на климатика се разминава със зададения таймер за включване</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">В случай че използвате </span><b>функцията ON timer</b><span style="font-weight: 400;"> (таймер за включване/започване на работа), а климатикът се задейства или спира по-рано от зададеното време, не се притеснявайте - това е нормално.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това се случва, за да се достигне желаната температура навреме. Съответно климатикът спира или намалява </span><b>оборотите си на работа</b><span style="font-weight: 400;">, когато температурата е достигната. Ако през същото време използвате дистанционното управление, то тогава уредът автоматично ще спре работата си.</span></p> <h2><b>Какво друго можем да направим, за да осигурим дълъг живот на климатика Daikin?</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Следвайки всички гореизброени съвети, вие осигурявате максимално ефективен начин на работа за своя инверторен или </span><a href="https://termos.bg/page/hiperinvertoren-klimatik-daikin"><b>хиперинверторен климатик Daikin</b></a><span style="font-weight: 400;"> и предотвратявате риск от преждевременна повреда.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Въпреки това, има случаи, в които е необходимо да се свържете с професионалист.</span></p> <h3><b>Проблеми веднага след инсталация</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Ако уредът е закупен и инсталиран от </span><b>официален партньор на Daikin</b><span style="font-weight: 400;"> за България и забележите неизправност, съветваме веднага да се свържете с представител на фирмата и да го уведомите.</span></p> <h3><b>Ако забележите течове</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Течовете обикновено са ясен признак, че има повреда. Причините могат да варират, но обикновено засягат повреди в помпата, неправилно монтиране или запушване на дренажния отвор. Ако забележите течове, съветваме да се свържете с техник.</span></p> <h3><b>Ежегодна профилактика от сертифициран партньор</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">От</span><b> Termos.bg </b><span style="font-weight: 400;">препоръчваме веднъж годишно да се извършва пълна профилактика на системата.&nbsp;</span></p> <p><b>Такъв тип профилактика включва следните услуги:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Проверка на хладилния кръг</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Проверка на електрическите връзки</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Преглед и пълно почистване на вътрешно тяло</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Преглед и пълно почистване на външно тяло</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Измерването на работно налягане</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Почистване на филтрите</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Почистване на дренажна система</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">По този начин осигурявате </span><b>изправността на вашата климатична система</b><span style="font-weight: 400;"> и гарантирате, че ще получите оптимална температура за минимално изразходвана енергия.</span><br /><span style="font-weight: 400;">За професионална </span><a href="https://termos.bg/page/profilaktika-na-klimatici"><b>ежегодна профилактика на климатици от Termos.bg</b></a><span style="font-weight: 400;"> може да се свържете с нас на имейл адрес</span><b> [email protected] </b><span style="font-weight: 400;">или тел.</span><b> 0700 70 008</b><span style="font-weight: 400;">. Цената за профилактика варира според мощността на климатика (BTU). Освен това предлагаме сервиз на закупена и монтирана от нас климатична техника в гаранция или извънгаранционен сервиз срещу заплащане.</span></p> <h2 class="text-aligncenter"><b>Често задавани въпроси</b></h2> <h3><b>С какво допринася правилната поддръжка на климатика Daikin?</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Правилната поддръжка и експлоатация на вашия климатик Daikin удължава живота му, гарантира ефективен начин на работа, намалява разходите за поддръжка в дългосрочен план и е предпоставка за по-доброто ви здраве.&nbsp;</span></p> <h3><b>С какъв проблем е възможно да се сблъскам, ако притежавам климатик Daikin?</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">При неправилна експлоатация или поддръжка, е възможно да наблюдавате некачествено охлаждане или отопление на помещението.&nbsp;</span></p> <h3><b>Необходима ли е ежегодна профилактика за един климатичен модул Daikin?</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Да, препоръчва се да се прави профилактика поне веднъж годишно, за да се осигури изправността на уреда.</span></p> <script type="application/ld+json">// <![CDATA[ { "@context": "https://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": [{ "@type": "Question", "name": "С какво допринася правилната поддръжка на климатика Daikin? ", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Правилната поддръжка и експлоатация на вашия климатик Daikin удължава живота му, гарантира ефективен начин на работа, намалява разходите за поддръжка в дългосрочен план и е предпоставка за по-доброто ви здраве. " } }, { "@type": "Question", "name": "С какъв проблем е възможно да се сблъскам, ако притежавам климатик Daikin?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "При неправилна експлоатация или поддръжка, е възможно да наблюдавате некачествено охлаждане или отопление на помещението. " } }, { "@type": "Question", "name": "Необходима ли е ежегодна профилактика за един климатичен модул Daikin?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Да, препоръчва се да се прави профилактика поне веднъж годишно, за да се осигури изправността на уреда. " } }] } // ]]></script>

Сравнение на продукти

Онлайн магазинът използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки