Меню
Меню
Как да изберете правилния размер на пречиствател на въздуха за определена стая?

26.07.2021 07:44:51

Как да изберете правилния размер на пречиствател на въздуха за определена стая?

Търсейки подходящ пречиствател на въздух сред хилядите предложения на пазара, човек понякога трудно може да направи своя избор. Ако вече сте наясно какъв проблем искате да решите с вашия нов въздухопречиствател, тогава възниква въпросът как да изберете правилния размер от също големия брой модели на различни марки.

Възможно е да попаднете на пречистватели, за които е упоменато от производителя, че са универсални и са подходящи за малки и средни помещения в дома и в офиса. Но понякога се нуждаете от пречиствател за по-голямо помещение.

И макар производителите да уверяват, че продуктът им е подходящ за всяко затворено пространство, все пак ще се наложи да потърсите повече информация какъв размер пречиствател ви трябва.

Зона за почистване

Някои от въпросите, на които трябва да потърсите отговор, преди да изберете окончателно своя пречиствател, са следните.

В каква зона искате да се пречиства въздухът?

Ако става въпрос за една стая – дневна, детска или например офис, тогава трябва да имате предвид съответната площ. Ако пък смятате да прехвърляте устройството от една стая в друга, тогава трябва да вземете предвид помещението с по-голяма площ.

Разполагате ли с достатъчно място за поставянето на пречиствател?

Някои модели трябва да се поставят на поне 50 см разстояние от стената. Други се разполагат на 1,5 м от пода и т.н.

В спецификациите на всеки производител ще откриете параметъра „обем на почистван въздух”. Устройствата за пречистване са проектирани да работят в конкретна област.

Ако изберете пречиствателят да обработва въздуха само в едно помещение, тогава се съобразете с препоръките в спецификациите на устройството за площта. Устройствата от този тип са по-компактни, възможностите им са по-ограничени и затова са на по-ниска цена.

За по-малка стая, например баня, можете да изберете и пречиствател за кола.

Пречистватели според размера на помещението

Когато разглеждате различните предложения за пречиствател на въздуха, проверете какво е записано срещу наименованието CADR (clean air delivery rate). Това съкращение означава с каква честота се подава чист въздух, защото ефективната работа на пречиствателя зависи от нея.

CADR представлява максимумът въздух, който пречиствателят може да обработи, умножен по неговата ефективност, т.е. колко може да улавя.

Пречиствателят на въздух с по-висока стойност на CADR  работи по-добре. Но от друга страна, това не гарантира, че вашият пречиствател ще се справи с всяко помещение, в което го поставяте.

Ето защо по-голяма част от производителите организират своите продукти в зависимост от размера на помещението.

Обикновено различните въздухопречистватели са предназначени за помещения с различна големина. Тя е обозначена като препоръчителна в спецификацията на продукта, като се посочва, че пречиствателят извършва обработка на въздуха в помещения под 15 м², до 34 м², до 70 м², до 95 м², до 120 м² и др.

След като решите за какво помещение ви е нужен пречиствател на въздух, освен от другите характеристики, се поинтересувайте и от CADR или от максималния въздушен поток.

Пречистватели на въздух за помещения до 50 м²

Максималният въздушен поток на повечето модели в зависимост от производителя е около 250 м³/ч. Такива устройства пречистват ефективно от бактерии, вируси, мухъл, полени, дим, косми от домашни любимци и др.

Притежават обикновено 4-степенна филтрация, вкл. задължителния НЕРА филтър и карбонов филтър. Подходящи са за детска стая, спалня и кабинет в дома.

За малки помещения от типа на кухня, баня или зона за домашен любимец често се използват и Plug-in пречистватели. Те се включват директно в електрическата мрежа и изискват само 3-8W, за да работят. Компактни и преносими, те са практичен избор за пътешественици.

Пречистватели на въздуха за помещения до 99 м²

CADR на повечето модели за средни по големина помещения е около 390 м³/ч. Също са с 4-степенна филтрация, като техният антимикробен НЕРА филтър е от висок клас и пречиства спори от плесен, всякакви прахови частици, алергени, дим, летливи съединения и др.

Съобразно вашите нужди и предпочитания, можете да се спрете на подходящ модел за всекидневна или спалня.

Някои от най-новите пречистватели на LG за помещения до 60 и 90 м² могат да генерират чист въздух на 7,5 м разстояние. Особено подходящи са за помещения, в които учат и играят деца, защото са снабдени с 6-степенна филтрация за унищожаване на прахови частици до 1 микрон, миризми, алергени и вредни химикали.

Дизайнът им е иновативен – имат въртяща се на 70° глава.

Тяхната долна половина е независимо работеща, пречиства въздуха в ниските зони, а това позволява да бъдат поставени и в стаи с бебета.

Пречистватели на въздуха за помещения до 120 м²

Тук вече става въпрос за по-големи площи и ще трябва да изберете за дома си или офиса по-мощен пречиствател. Подобни модели имат по-високи стойности на максималния въздушен поток – обикновено около 470 м³.

Тяхната филтрация е 5-степенна, като освен пре-филтър, НЕРА филтър и карбонов филтър със силно абсорбиращи свойства, някои производители включват и антимикробна Clean Cell технология и Plasma Wave технология.

За много малки пространства – под 10-15 м², можете да използвате портативен пречиствател, който се прилага и за коли. Обикновено такива пречистватели имат филтър НЕРА, работят с 3 скорости и са снабдени с функция за самопочистване.

Ако помещението ви е по-голямо, може вместо един по-мощен, да вземете два или три с по-малък капацитет.

Определяне размера на помещението

При всички случаи трябва да знаете каква е площта на помещението, където ще работи пречиствателят. 

Това може да направите лесно по следния начин:

 • измерете дължината и ширината на пода в помещението.
 • умножете получените стойности на дължината и ширината.

Така ще получите площта в м², за която ще търсите пречиствател на въздуха.

Ако предвиждате закупеното устройство да пречиства и съседните стаи, изчислете площта им поотделно и я сумирайте, за да получите общата площ. Вземете под внимание площта на по-голямата стая, ако имате намерение да местите устройството от една стая в друга.

Остава само да потърсите такъв модел пречиствател, който да съчетава в едно изискванията ви за технически характеристики и функции с площта, в която ще пречиства въздуха. Въпреки че повечето пречистватели са предвидени за работа в помещения с определени размери, има и такива с настройки за помещения с вариращи размери.

За оптимална производителност на пречиствателя

За да определите коя стойност на CADR, т.е. максималната мощност на пречиствателя, ще бъде оптимална за вас, направете следното:

 • определете площта на помещението в м².
 • измерете височината.
 • умножете площта на помещението по височината.

Например ако всекидневната ви е 20 м², а височината ѝ е 2,5 м, ще получите обем на въздуха в помещението 50 м³. Това означава, че устройството трябва да пречисти въздуха поне 5 пъти всеки час. 

В случая CADR трябва да бъде най-малко 5 пъти по-висока от целия обем на помещението или 250 м³. Затова ви е нужен пречиствател с минимален капацитет 250 м³.

Място на пречиствателя в помещението

Освен че трябва да съобразите точния размер на пречиствателя на въздух с площта, която ще обработва, не пренебрегвайте и евентуалното му позициониране в помещението.

Това е важно, защото две едни и същи устройства е възможно да имат различна ефективност, ако не са разположени на едно и също място. Тя може да бъде увеличена с до 20% от общия капацитет или обратно – намалена с до 50%, ако мястото не е подходящо.

Може да вземете под внимание още при избора на пречиствател в кои помещения прекарвате повече време,  в кои от тях има висока концентрация на замърсители и къде обменът на въздуха в къщата/апартамента е най-голям.

За да работи ефективно, експертите препоръчват пречиствателят на въздух:

 • да се постави на стабилна хоризонтална повърхност.
 • да се включва за работа след проветряване на помещението и при затворени прозорци.
 • да се поставя близо до мястото с най-силно замърсяване – до зоната на пушене например.
 • да бъде близо до врати и прозорци, където има по-голямо движение на въздуха.
 • да не стои в ъгъл, зад мебели или под масата, спиращи свободния достъп на въздух.
 • да не се разполага на места с висока влажност като баня и кухня, за да не се претовари.
 • да бъде сложен поне на 150 см от всякакви електрически уреди, защото действието му ще се затрудни, особено ако е бюджетен модел.

Много често от размерите на самия пречиствател зависи къде ще го поставите, но тъй като съвременните модели са изключително компактни, няма да е трудно да му намерите правилното място, препоръчано често и в инструкциите.

Преносим пречиствател – близо до вас навсякъде 

Има супер леки, около 30-грамови пречистватели-йонизатори, за които не е нужно да изчислявате площ на помещението. Можете да поставите такъв уред на нощното шкафче, на бюрото, на вентилаторната решетка на колата, на бебешката количка и дори да си го носите на врата.

Такъв пречиствател образува до 5,6 млн. отрицателни йони на см², които се свързват с атомите на различни замърсители, неутрализират ги и те падат на повърхността. Може да неутрализира всякакви неприятни миризми, да подобри концентрацията и да предотврати бронхит, астма, главоболие и др.

Батерията на пречиствател от този тип издържа 10 часа при зареждане 1 час. Освен това не изисква никакви консумативи и поддръжка.

Напълно безопасен е, защото генерира ултра ниски нива на озон – под 0.003 мг/м³ (0,0014 ppm), а това е 35 пъти по-малко от определените от СЗО здравословни нива от 0.05 ppm.

Освен че можете да подобрите качеството на въздуха у дома или офиса, стилният дизайн и ненатрапчивите цветове на модерните пречистватели ще се впишат чудесно във всеки интериор.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Грижа за въздуха

Блог за грижа за въздуха | Termos.bg

Как да изберете правилния размер на пречиствател на въздуха за определена стая?

Как да изберете правилния размер на пречиствател на въздуха за определена стая?

Търсейки подходящ пречиствател на въздух сред хилядите предложения на пазара, човек понякога трудно може да направи своя избор. Ако вече сте наясно какъв п Търсейки подходящ пречиствател на въздух сред хилядите предложения на пазара, човек понякога трудно може да направи своя избор. Ако вече сте наясно какъв п 2021-07-26T07:44:52+00:00 Как да изберете правилния размер на пречиствател на въздуха за определена стая?

<p><span style="font-weight: 400;">Търсейки</span><b> подходящ пречиствател на въздух</b><span style="font-weight: 400;"> сред хилядите предложения на пазара, човек понякога трудно може да направи своя избор. Ако вече сте наясно какъв проблем искате да решите с </span><b>вашия нов въздухопречиствател</b><span style="font-weight: 400;">, тогава възниква въпросът как да изберете правилния размер от също големия брой модели на различни марки.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Възможно е да попаднете на пречистватели, за които е упоменато от производителя, че са </span><b>универсални и са подходящи за малки и средни помещения</b><span style="font-weight: 400;"> в дома и в офиса. Но понякога се нуждаете от пречиствател за по-голямо помещение.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">И макар производителите да уверяват, че</span><b> продуктът им е подходящ за всяко затворено пространство</b><span style="font-weight: 400;">, все пак ще се наложи да потърсите повече информация какъв размер пречиствател ви трябва.</span></p> <h2><b>Зона за почистване</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Някои от въпросите, на които трябва да потърсите отговор, </span><b>преди да изберете окончателно своя пречиствател</b><span style="font-weight: 400;">, са следните.</span></p> <h3><b>В каква зона искате да се пречиства въздухът?</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Ако става въпрос за една стая &ndash; дневна, детска или например офис, тогава </span><b>трябва да имате предвид съответната площ</b><span style="font-weight: 400;">. Ако пък смятате да прехвърляте устройството от една стая в друга, тогава трябва да вземете предвид помещението с по-голяма площ.</span></p> <h3><b>Разполагате ли с достатъчно място за поставянето на пречиствател?</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Някои модели трябва да се поставят на </span><b>поне 50 см</b><span style="font-weight: 400;"> разстояние от стената. Други се разполагат </span><b>на 1,5 м от пода</b><span style="font-weight: 400;"> и т.н.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В спецификациите на всеки производител ще откриете параметъра &bdquo;обем на почистван въздух&rdquo;. Устройствата за пречистване са </span><b>проектирани да работят в конкретна област.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако изберете пречиствателят да </span><b>обработва въздуха само в едно помещение</b><span style="font-weight: 400;">, тогава се съобразете с препоръките в спецификациите на устройството за площта. Устройствата от този тип са по-компактни, </span><b>възможностите им са по-ограничени и затова са на по-ниска цена.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">За по-малка стая, например баня, </span><b>можете да изберете и пречиствател за кола.</b></p> <h2><b>Пречистватели според размера на помещението</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Когато разглеждате различните предложения за пречиствател на въздуха, </span><b>проверете какво е записано срещу наименованието CADR</b><span style="font-weight: 400;"> (clean air delivery rate). Това съкращение означава с каква честота се подава чист въздух, защото </span><b>ефективната работа на пречиствателя зависи от нея.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">CADR представлява </span><b>максимумът въздух, който пречиствателят може да обработи, </b><span style="font-weight: 400;">умножен по неговата ефективност, т.е. колко може да улавя.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Пречиствателят на въздух с по-висока стойност на CADR&nbsp; работи по-добре. Но от друга страна,</span><b> това не гарантира, че вашият пречиствател ще се справи с всяко помещение, </b><span style="font-weight: 400;">в което го поставяте.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ето защо по-голяма част от производителите организират своите продукти в зависимост от размера на помещението.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Обикновено </span><b>различните въздухопречистватели са предназначени за помещения с различна големина</b><span style="font-weight: 400;">. Тя е обозначена като препоръчителна в спецификацията на продукта, като се посочва, че пречиствателят извършва обработка на въздуха в помещения</span><b> под 15 м&sup2;, до 34 м&sup2;, до 70 м&sup2;, до 95 м&sup2;, до 120 м&sup2; и др.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">След като решите за какво помещение ви е нужен пречиствател на въздух, освен от другите характеристики, се поинтересувайте и от CADR или от</span><b> максималния въздушен поток.</b></p> <h3><b>Пречистватели на въздух за помещения до 50 м&sup2;</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Максималният въздушен поток на повечето модели в зависимост от производителя е </span><b>около 250 м&sup3;/ч. </b><span style="font-weight: 400;">Такива устройства пречистват ефективно от бактерии, вируси, мухъл, полени, дим, косми от домашни любимци и др.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Притежават обикновено</span><b> 4-степенна филтрация</b><span style="font-weight: 400;">, вкл. задължителния НЕРА филтър и карбонов филтър. Подходящи са за детска стая, спалня и кабинет в дома.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За малки помещения от типа на кухня, баня или зона за домашен любимец </span><b>често се използват и Plug-in пречистватели.</b><span style="font-weight: 400;"> Те се включват директно в електрическата мрежа и изискват само 3-8W, за да работят. Компактни и преносими, </span><b>те са практичен избор за пътешественици.</b></p> <h3><b>Пречистватели на въздуха за помещения до 99 м&sup2;</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">CADR на повечето модели за средни по големина помещения е</span><b> около 390 м&sup3;/ч</b><span style="font-weight: 400;">. Също са с 4-степенна филтрация, като техният антимикробен </span><b>НЕРА филтър е от висок клас и пречиства спори от плесен</b><span style="font-weight: 400;">, всякакви прахови частици, алергени, дим, летливи съединения и др.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Съобразно вашите нужди и предпочитания, можете да се спрете на подходящ модел за всекидневна или спалня.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Някои от най-новите </span><a href="https://termos.bg/category/vazduhoprechistvateli"><b>пречистватели</b></a><b> на LG</b><span style="font-weight: 400;"> за помещения </span><b>до 60 и 90 м&sup2;</b><span style="font-weight: 400;"> могат да генерират чист въздух на 7,5 м разстояние. Особено подходящи са за помещения, в които учат и играят деца, защото са</span><b> снабдени с 6-степенна филтрация за унищожаване на прахови частици до 1 микрон</b><span style="font-weight: 400;">, миризми, алергени и вредни химикали.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Дизайнът им е иновативен &ndash; имат въртяща се на 70&deg; глава.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Тяхната долна половина е независимо работеща, </span><b>пречиства въздуха в ниските зони,</b><span style="font-weight: 400;"> а това позволява да бъдат поставени и в стаи с бебета.</span></p> <h3><b>Пречистватели на въздуха за помещения до 120 м&sup2;</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Тук вече става въпрос за </span><b>по-големи площи</b><span style="font-weight: 400;"> и ще трябва да изберете за дома си или офиса по-мощен пречиствател. Подобни модели имат по-високи стойности на максималния въздушен поток &ndash; </span><b>обикновено около 470 м&sup3;.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Тяхната филтрация е 5-степенна, като освен пре-филтър, НЕРА филтър и карбонов филтър със силно абсорбиращи свойства, някои производители </span><b>включват и антимикробна Clean Cell технология и Plasma Wave технология.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">За много малки пространства &ndash; </span><b>под 10-15 м&sup2;</b><span style="font-weight: 400;">, можете да използвате портативен пречиствател, който се прилага и за коли. Обикновено такива пречистватели имат филтър НЕРА, работят с 3 скорости и са</span><b> снабдени с функция за самопочистване.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако помещението ви е по-голямо, може вместо един по-мощен, да вземете два или три с по-малък капацитет.</span></p> <h2><b>Определяне размера на помещението</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">При всички случаи трябва да знаете</span><b> каква е площта на помещението, където ще работи пречиствателят.&nbsp;</b></p> <p><b>Това може да направите лесно по следния начин:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">измерете дължината и ширината на пода в помещението.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">умножете получените стойности на дължината и ширината.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Така ще</span><b> получите площта в м&sup2;,</b><span style="font-weight: 400;"> за която ще търсите пречиствател на въздуха.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Ако предвиждате закупеното устройство да пречиства и съседните стаи, </span><b>изчислете площта им поотделно и я сумирайте,</b><span style="font-weight: 400;"> за да получите общата площ. Вземете под внимание площта на по-голямата стая, ако имате намерение да местите устройството от една стая в друга.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Остава само да </span><b>потърсите такъв модел пречиствател</b><span style="font-weight: 400;">, който да съчетава в едно изискванията ви за технически характеристики и функции с площта, в която ще пречиства въздуха. Въпреки че повечето пречистватели са </span><b>предвидени за работа в помещения с определени размери</b><span style="font-weight: 400;">, има и такива с настройки за помещения с вариращи размери.</span></p> <h2><b>За оптимална производителност на пречиствателя</b></h2> <p><b>За да определите коя стойност на CADR, т.е. максималната мощност на пречиствателя, ще бъде оптимална за вас, направете следното:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">определете площта на помещението в м&sup2;.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">измерете височината.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">умножете площта на помещението по височината.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Например ако всекидневната ви е </span><b>20 м</b><span style="font-weight: 400;">&sup2;, а височината ѝ е </span><b>2,5 м</b><span style="font-weight: 400;">, ще получите обем на въздуха в помещението </span><b>50 м&sup3;.</b><span style="font-weight: 400;"> Това означава, че устройството трябва да пречисти въздуха поне </span><b>5</b><span style="font-weight: 400;"> пъти всеки час.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В случая CADR трябва да бъде най-малко </span><b>5 пъти по-висока</b><span style="font-weight: 400;"> от целия обем на помещението или</span><b> 250 м&sup3;</b><span style="font-weight: 400;">. Затова ви е нужен пречиствател с </span><b>минимален капацитет 250 м&sup3;.</b></p> <h2><b>Място на пречиствателя в помещението</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Освен че трябва да съобразите точния размер на пречиствателя на въздух с площта, която ще обработва, </span><b>не пренебрегвайте и евентуалното му позициониране в помещението.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това е важно, </span><b>защото две едни и същи устройства е възможно да имат различна ефективност, </b><span style="font-weight: 400;">ако не са разположени на едно и също място. Тя може да бъде увеличена с </span><b>до 20% </b><span style="font-weight: 400;">от общия капацитет или обратно &ndash; </span><b>намалена с до 50%</b><span style="font-weight: 400;">, ако мястото не е подходящо.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Може да вземете под внимание още при </span><b>избора на пречиствател</b><span style="font-weight: 400;"> в кои помещения прекарвате повече време,&nbsp; в кои от тях има висока концентрация на замърсители и къде обменът на въздуха в къщата/апартамента е най-голям.</span></p> <p><b>За да работи ефективно, експертите препоръчват пречиствателят на въздух:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">да се постави на стабилна хоризонтална повърхност.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">да се </span><b>включва за работа след проветряване на помещението</b><span style="font-weight: 400;"> и при затворени прозорци.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">да се поставя близо до мястото с най-силно замърсяване &ndash; до зоната на пушене например.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">да бъде близо до врати и прозорци, където има </span><b>по-голямо движение на въздуха.</b></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">да не стои в ъгъл, зад мебели или под масата, </span><b>спиращи свободния достъп на въздух.</b></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">да не се разполага на места с висока влажност като баня и кухня, за да не се претовари.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">да бъде сложен поне </span><b>на 150 см</b><span style="font-weight: 400;"> от всякакви електрически уреди, защото действието му ще се затрудни, особено ако е бюджетен модел.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Много често от размерите на самия пречиствател зависи къде ще го поставите, но тъй като съвременните модели са </span><b>изключително компактни,</b><span style="font-weight: 400;"> няма да е трудно да му намерите правилното място, препоръчано често и в инструкциите.</span></p> <h2><b>Преносим пречиствател &ndash; близо до вас навсякъде&nbsp;</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Има супер леки,</span><b> около 30-грамови пречистватели-йонизатори</b><span style="font-weight: 400;">, за които не е нужно да изчислявате площ на помещението. Можете да поставите такъв уред на нощното шкафче, на бюрото, на вентилаторната решетка на колата, на бебешката количка и дори да си го носите на врата.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Такъв пречиствател </span><b>образува до 5,6 млн. отрицателни йони на см&sup2;, </b><span style="font-weight: 400;">които се свързват с атомите на различни замърсители, неутрализират ги и те падат на повърхността. </span><b>Може да неутрализира всякакви неприятни миризми,</b><span style="font-weight: 400;"> да подобри концентрацията и да предотврати бронхит, астма, главоболие и др.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Батерията на пречиствател от този тип </span><b>издържа 10 часа при зареждане 1 час</b><span style="font-weight: 400;">. Освен това не изисква никакви консумативи и поддръжка.</span></p> <p><b>Напълно безопасен е,</b><span style="font-weight: 400;"> защото генерира ултра ниски нива на озон &ndash; </span><b>под 0.003 мг/м&sup3;</b><span style="font-weight: 400;"> (0,0014 ppm), а това е 35 пъти по-малко от определените от СЗО здравословни нива от </span><b>0.05 ppm.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Освен че можете да </span><b>подобрите качеството на въздуха у дома или офиса</b><span style="font-weight: 400;">, стилният дизайн и ненатрапчивите цветове на модерните пречистватели ще се впишат </span><b>чудесно във всеки интериор.</b></p>

Сравнение на продукти

Онлайн магазинът използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки