Меню
Меню
Хиперинверторните климатици перфектни за отопление

14.02.2022 12:08:52

Хиперинверторните климатици перфектни за отопление

Подходящото отопление през зимата е от изключителна важност за комфорта на хората в жилищни, административни и търговски сгради. 

В търсенето си на най-добро качество и най-изгодна цена, ще попаднем на десетки варианти за отопление и хиляди възможни модели, между които да избираме.

Днес ще обърнем внимание на хиперинверторните климатици и защо те са перфектни за отопление през студените зимни месеци.

Марки и модели

Някои от най-световноизвестните марки производители на хиперинверторни климатици включват, но не се ограничават до: 

 • Bosch
 • Daikin
 • Fujitsu-General
 • Gree
 • Hitachi
 • LG
 • Mitsubishi Electric
 • Panasonic

В Termos.bg може да откриете десетки модели на всяка една от тези марки.

Daikin

Daikin залага на иновациите и създават много нови технологии. Така през последните години се налагат като лидера в производството на климатични системи за отопление. 

Предлагат специална гама хиперинверторни климатици с най-висока енергийна ефективност и екосъобразност. Марката се отличава с най-високи нива на комфорт, висока степен на енергоспестяване и пречистване на въздуха в помещението.

Mitsubishi Electric

Гигантът Mitsubishi Electric има специфичен контрол на качеството. Техните хиперинверторни климатици преминават редица тестове и изпитания, за да гарантират оптимална работа. Освен високият енергиен клас и ефективност в режим на отопление, моделите разполагат и с двойно защитно покритие, което води до по-дълъг живот на уреда.

Hitachi

Хиперинверторните климатици на Hitachi са от висок и премиум клас. Те предлагат едно много добро качество за цената си. Заедно с Mitsubishi Electric и Daikin, показват че японските производители са най-добрите в производството на ефективни и енергоспестяващи климатици.

Panasonic

Няма да е изненада, че друг водещ лидер в индустрията е Panasonic, който също е японска марка. Те залагат на изчистения и изящен дизайн, съчетан с висока ефективност и качество на продуктите си. Хиперинверторни климатици Panasonic са екологично ориентирани и подходящи за всеки дом.

Характеристики

Хиперинверторните климатици са перфектни за отопление през зимния сезон. Те се отличават с няколко ключови характеристики пред други методи за отопление.

Висока степен на енергоспестяване и енергийна ефективност

Най-отличителната характеристика на инверторните климатици е техният висок енергиен клас А+, А++ и А+++. Те изразходват минимална енергия (консумирана мощност), а произвеждат голямо количество топлина (отдавана мощност).

Така те се нареждат най-горе в класацията за най-добър отоплителен уред на пазара. Освен че ще постигнете бързо желаната температура в помещението, тя ще се се поддържа постоянно, а сметките ви за ток ще бъдат незначителни, в сравнение с получения комфорт.

Голям капацитет за отопление на по-големи помещения

Освен в kW мощността на един хиперинверторен климатик може да срещнете отбелязана със съкращението BTU. BTU означава британска термална единица и колкото по-голяма е стойността му, толкова по-голяма е мощността. 

За да отоплите качествено едно помещение през зимата, ще ви е необходима достатъчно голяма мощност. Това не е проблем при избора на хиперинверторен климатик. 

Съществуват разновидности в капацитета на моделите, вариращи от 7 000 до 24 000 BTU. В таблицата долу сме описали ориентировъчно колко BTU са необходими за отоплението на едно помещение с дадени квадратни метри.

Размер в кв.м

Необходими BTU

От 15 до 20 кв.м

9 000 - 12 000

От 20 до 25 кв.м

12 000 - 15 000

От 25 до 30 кв.м

15 000 - 18 000

От 30 до 35 кв.м

18 000 - 21 000

От 35 до 40 кв.м

21 000 - 24 000

От 40 до 45 кв.м

24 000 - 27 000

*Това са ориентировъчни изчисления. В таблицата не са взети предвид различните характеристики на специфичния модел климатик или особеностите на помещението.

Екосъобразни и щадящи околната среда

Когато чуете хиперинверторен климатик, това е достатъчен знак, че той разполага с най-висок енергиен клас А+, А++ или А+++. Това означава, че той има висока степен на енергоспестяване и спазва всички екологични изисквания на европейско и световно ниво.

Моделите на марките по-горе използват най-добрите варианти за хладилен агент, които са открити някога от хората. Например, хладилен агент R32, който се ползва от производители като Daikin, Mitsubishi Electric, Panasonic и други, е безвреден за околната среда и озоновия слой.

Така хиперинверторните климатици се отличават от другите методи за отопление и тези характеристики ги правят идеалния избор за зимата.

Предимства и недостатъци

Дори и най-доброто решение на пазара идва с някои недостатъци. В случая на хиперинверторните климатици това е високата първоначална инвестиция.

За съжаление, това все още е фактор, който спира много хора от покупката на такъв висок клас климатик. 

Предимството на хиперинверторния климатик, от друга страна, е фактът че тази висока инвестиция се изплаща чрез употребата им във времето и ниските месечни сметки за ток и отопление.

Технологии

Производителите на хиперинверторни климатици са доказани първенци в иновациите. Заедно те имат хиляди патенти и нови технологии, които сега са водещи в индустрията.

Освен известната на всички ни инверторна технология, те внедряват най-новите и модерни решения в климатичните системи, като например:

 • Системи за пречистване на въздуха
 • Различни видове компресори
 • Технология за усещане на хора в помещението
 • Смяна на режима според присъствието
 • Ваканционни и еко режими
 • “Дефрост” технология
 • Технологии за контрол на хладилния агент
 • Технология за подмяна
  И много други.

Разбира се, всеки производител залага на различна технология за производството на най-качествените си модели хиперинверторни климатици. 

Цени

Ако сравним цените на гореизброените производители, можем да направим заключение, че Daikin, Panasonic и Mitsubishi Electric предлагат модели хиперинверторни климатици от най-висок ценови клас.

От друга страна, Hitachi, Gree, Bosch и Fujitsu-General имат доста повече модели, които са на по-достъпни цени за по-голямата част от потребителите.

Хубаво е да се има предвид, че всяка една марка предлага модели от различни ценови диапазони. Има и по-евтини модели Daikin, както и има скъпи модели на Hitachi и Bosch.

Затова в Termos.bg предлагаме голямо разнообразие от модели, за да можете да направите подходящ избор, независимо от вашите критерии.

Сравнение между тях

Всеки модел има строго индивидуални характеристики, които го правят уникален, в сравнение с другите.

Има някои модели хиперинверторни климатици, които са по-подходящи за отопление, отколкото други, но това пак зависи от това на какво е наблегнал производителят. Като цяло може да заложите, че един хиперинверторен климатик ще свърши чудесна работа за отоплението на вашето жилище или офис.

За какво са подходящи хиперинверторните климатици

Хиперинверторните климатици са най-висок енергиен клас, имат изключително голяма ефективност в режим на отопление и в режим на охлаждане, ниско ниво на шум и широка гама от функции. 

Те са подходящи не само да охладят дома ви през горещото лято, но и да създадат необходимата топлина в дадено помещение и при най-ниски минусови температури.

Разполагат със системи за пречистване на въздуха, което ги прави идеални за хора с дихателни проблеми и алергии. Ниските нива на шум ще позволят и на най-леко спящите да се насладят на непробуден сън. 
Всеки модел има различни характеристики, които го правят по-подходящ за по-голямо или по-малко помещение, различна климатична зона и вид бюджет.

Затова от Termos.bg предлагаме голямо разнообразие. Разгледайте предложенията на сайта ни и се убедете, че хиперинверторните климатици са перфектни за отопление.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Климатици

Блог за климатици | Termos.bg

Хиперинверторните климатици перфектни за отопление

Топъл и уютен дом с хиперинверторен климатик - Termos.bg

Защо хиперинверторните климатици са перфектни за отопление? Предлагат се десетки варианти за отопление, с хиляди вариации в моделите. Кое е най-доброто? Защо хиперинверторните климатици са перфектни за отопление? Предлагат се десетки варианти за отопление, с хиляди вариации в моделите. Кое е най-доброто? 2022-02-14T12:09:14+00:00 Хиперинверторните климатици перфектни за отопление

<p><b>Подходящото отопление през зимата</b><span style="font-weight: 400;"> е от изключителна важност за комфорта на хората в жилищни, административни и търговски сгради.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В търсенето си на най-добро качество и най-изгодна цена, ще попаднем на десетки варианти за отопление и хиляди възможни модели, между които да избираме.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Днес ще </span><b>обърнем внимание на хиперинверторните климатици</b><span style="font-weight: 400;"> и защо те са перфектни за отопление през студените зимни месеци.</span></p> <h2><b>Марки и модели</b></h2> <p><b>Някои от най-световноизвестните марки производители на хиперинверторни климатици включват, но не се ограничават до:&nbsp;</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Bosch</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Daikin</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Fujitsu-General</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Gree</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Hitachi</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">LG</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Mitsubishi Electric</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Panasonic</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">В </span><b>Termos.bg</b><span style="font-weight: 400;"> може да откриете десетки модели на всяка една от тези марки.</span></p> <h3><b>Daikin</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Daikin залага на иновациите и създават много нови технологии. Така през последните години се налагат като </span><b>лидера в производството на климатични системи за отопление.&nbsp;</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Предлагат специална гама</span><b> хиперинверторни климатици с най-висока енергийна ефективност и екосъобразност.</b><span style="font-weight: 400;"> Марката се отличава с най-високи нива на комфорт, висока степен на енергоспестяване и пречистване на въздуха в помещението.</span></p> <h3><b>Mitsubishi Electric</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Гигантът Mitsubishi Electric има специфичен контрол на качеството. </span><b>Техните хиперинверторни климатици преминават редица тестове и изпитания</b><span style="font-weight: 400;">, за да гарантират оптимална работа. Освен високият енергиен клас и ефективност в режим на отопление, </span><b>моделите разполагат и с двойно защитно покритие,</b><span style="font-weight: 400;"> което води до по-дълъг живот на уреда.</span></p> <h3><b>Hitachi</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Хиперинверторните климатици на Hitachi са от </span><b>висок и премиум клас.</b><span style="font-weight: 400;"> Те предлагат едно много добро качество за цената си. Заедно с Mitsubishi Electric и Daikin, показват че японските производители са най-добрите в </span><b>производството на ефективни и енергоспестяващи климатици.</b></p> <h3><b>Panasonic</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Няма да е изненада, че друг водещ лидер в индустрията е Panasonic, който също е японска марка. Те залагат на</span><b> изчистения и изящен дизайн</b><span style="font-weight: 400;">, съчетан с висока ефективност и качество на продуктите си. Хиперинверторни климатици Panasonic са </span><b>екологично ориентирани и подходящи за всеки дом.</b></p> <h2><b>Характеристики</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Хиперинверторните климатици са </span><b>перфектни за отопление през зимния сезон</b><span style="font-weight: 400;">. Те се отличават с няколко ключови характеристики пред други методи за отопление.</span></p> <h3><b>Висока степен на енергоспестяване и енергийна ефективност</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Най-отличителната характеристика на инверторните климатици е техният </span><b>висок енергиен клас А+, А++ и А+++. </b><span style="font-weight: 400;">Те изразходват минимална енергия (консумирана мощност), а произвеждат голямо количество топлина (отдавана мощност).</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Така те се нареждат най-горе в класацията за </span><b>най-добър отоплителен уред на пазара. </b><span style="font-weight: 400;">Освен че ще постигнете бързо желаната температура в помещението, тя ще се се поддържа постоянно, а </span><b>сметките ви за ток ще бъдат незначителни</b><span style="font-weight: 400;">, в сравнение с получения комфорт.</span></p> <h3><b>Голям капацитет за отопление на по-големи помещения</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Освен в</span><b> kW мощността</b><span style="font-weight: 400;"> на един хиперинверторен климатик може да срещнете отбелязана със съкращението </span><b>BTU</b><span style="font-weight: 400;">. BTU означава </span><b>британска термална единица</b><span style="font-weight: 400;"> и колкото по-голяма е стойността му, толкова по-голяма е мощността.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">За да</span><b> отоплите качествено едно помещение</b> <b>през зимата,</b><span style="font-weight: 400;"> ще ви е необходима достатъчно голяма мощност. Това не е проблем при избора на хиперинверторен климатик.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Съществуват разновидности в капацитета на </span><b>моделите, вариращи от 7 000 до 24 000 BTU. </b><span style="font-weight: 400;">В таблицата долу сме описали ориентировъчно колко BTU са необходими за отоплението на едно помещение с дадени квадратни метри.</span><br /><br /></p> <table> <tbody> <tr> <td> <p><b>Размер в кв.м</b></p> </td> <td> <p><b>Необходими BTU</b></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span style="font-weight: 400;">От 15 до 20 кв.м</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">9 000 - 12 000</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span style="font-weight: 400;">От 20 до 25 кв.м</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">12 000 - 15 000</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span style="font-weight: 400;">От 25 до 30 кв.м</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">15 000 - 18 000</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span style="font-weight: 400;">От 30 до 35 кв.м</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">18 000 - 21 000</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span style="font-weight: 400;">От 35 до 40 кв.м</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">21 000 - 24 000</span></p> </td> </tr> <tr> <td> <p><span style="font-weight: 400;">От 40 до 45 кв.м</span></p> </td> <td> <p><span style="font-weight: 400;">24 000 - 27 000</span></p> </td> </tr> </tbody> </table> <p><i><span style="font-weight: 400;">*Това са ориентировъчни изчисления. В таблицата не са взети предвид различните характеристики на специфичния модел климатик или особеностите на помещението.</span></i></p> <h3><b>Екосъобразни и щадящи околната среда</b></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Когато чуете хиперинверторен климатик, това е достатъчен знак, че той разполага с най-висок енергиен клас А+, А++ или А+++. Това означава, че той има </span><b>висока степен на енергоспестяване</b><span style="font-weight: 400;"> и спазва всички екологични изисквания на европейско и световно ниво.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Моделите на марките по-горе използват</span><b> най-добрите варианти за хладилен агент</b><span style="font-weight: 400;">, които са открити някога от хората. Например, хладилен агент R32, който се ползва от производители като Daikin, Mitsubishi Electric, Panasonic и други, е </span><b>безвреден за околната среда и озоновия слой.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">Така хиперинверторните климатици се отличават от другите методи за отопление и тези характеристики ги правят идеалния избор за зимата.</span></p> <h2><b>Предимства и недостатъци</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Дори и най-доброто решение на пазара идва с някои недостатъци. </span><b>В случая на хиперинверторните климатици това е високата първоначална инвестиция.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">За съжаление, това все още е фактор, който спира много хора от покупката на такъв висок клас климатик.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Предимството на хиперинверторния климатик, от друга страна, е фактът че </span><b>тази висока инвестиция се изплаща чрез употребата им </b><span style="font-weight: 400;">във времето и ниските месечни сметки за ток и отопление.</span></p> <h2><b>Технологии</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Производителите на хиперинверторни климатици са доказани първенци в иновациите. Заедно те имат хиляди патенти и нови технологии, които сега са водещи в индустрията.</span></p> <p><b>Освен известната на всички ни инверторна технология, те внедряват най-новите и модерни решения в климатичните системи, като например:</b></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Системи за пречистване на въздуха</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Различни видове компресори</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Технология за усещане на хора в помещението</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Смяна на режима според присъствието</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Ваканционни и еко режими</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">&ldquo;Дефрост&rdquo; технология</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Технологии за контрол на хладилния агент</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Технология за подмяна</span><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;">И много други.</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Разбира се, всеки производител залага на различна технология за</span><b> производството на най-качествените си модели хиперинверторни климатици.&nbsp;</b></p> <h2><b>Цени</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Ако сравним цените на гореизброените производители, можем да направим заключение, че Daikin, Panasonic и Mitsubishi Electric предлагат </span><b>модели хиперинверторни климатици от най-висок ценови клас.</b></p> <p><span style="font-weight: 400;">От друга страна, Hitachi, Gree, Bosch и Fujitsu-General имат доста повече модели, които са на</span><b> по-достъпни цени</b><span style="font-weight: 400;"> за по-голямата част от потребителите.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Хубаво е да се има предвид, че </span><b>всяка една марка предлага модели от различни ценови диапазони.</b><span style="font-weight: 400;"> Има и по-евтини модели Daikin, както и има скъпи модели на Hitachi и Bosch.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Затова в Termos.bg предлагаме голямо разнообразие от модели, за да можете да направите подходящ избор, независимо от вашите критерии.</span></p> <h2><b>Сравнение между тях</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Всеки модел има строго индивидуални характеристики, които го правят уникален, в сравнение с другите.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Има някои модели хиперинверторни климатици, които са по-подходящи за отопление, отколкото други, но това пак зависи от това на какво е наблегнал производителят. Като цяло може да заложите, че един хиперинверторен климатик ще </span><b>свърши чудесна работа за отоплението на вашето жилище или офис.</b></p> <h2><b>За какво са подходящи хиперинверторните климатици</b></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Хиперинверторните климатици са най-висок енергиен клас, имат изключително голяма ефективност в режим на отопление и в режим на охлаждане, ниско ниво на шум и широка гама от функции.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Те са </span><b>подходящи не само да охладят дома ви през горещото лято, но и да създадат необходимата топлина </b><span style="font-weight: 400;">в дадено помещение и при най-ниски минусови температури.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Разполагат със </span><b>системи за пречистване на въздуха,</b><span style="font-weight: 400;"> което ги прави идеални за хора с дихателни проблеми и алергии. Ниските нива на шум ще позволят и на най-леко спящите да се насладят на непробуден сън.&nbsp;</span><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;">Всеки модел има различни характеристики, които го правят </span><b>по-подходящ за по-голямо или по-малко помещение,</b><span style="font-weight: 400;"> различна климатична зона и вид бюджет.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Затова от Termos.bg предлагаме голямо разнообразие. Разгледайте предложенията на сайта ни и се убедете, че </span><b>хиперинверторните климатици са перфектни за отопление.</b></p>

Сравнение на продукти

Онлайн магазинът използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки